Kadro Müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Kadro Müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi'nde gerçekleştirilen Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'nde konuşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Alevilerin taleplerine...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi'nde gerçekleştirilen Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'nde konuşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Alevilerin taleplerine ilişkin birçok konuya değinirken, kadro imkanı sağlanacağını da sözlerine ekledi.

Alevi İnanç Önderlerine Kadro İmkanı Sağlanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemevi Toplu Açılış Töreni'ndeki konuşmasında, Cemevlerinin aydınlatma, içme ve kullanma suyu, yapım, onarım, bakım giderlerinin karşılanması ve imar planlarındaki yeriyle ilgili tüm sorunların çözüme kavuşturulası konusunda çalışmaların başlayacağını belirtti. Erdoğan, Cemevlerindeki Alevi-Bektaşi inanç önderlerinden talep edenlere bu kurumsal yapı bünyesinden kadro imkanı sağlayacağını da açıkladı.

Cemevi Başkanlığı Kurulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Cemevleri Başkanlığı'nın kurulacağını da resmen duyurdu. Söz konusu kadro çalışmaları da bu başkanlığın bünyesinde sağlanacak. Cemevi Başkanlığı'nın kurulum süreci için ülke genelindeki yüzlerce Cemevi ziyaret edilerek, Alevi kanaat önderlerinden konuya ilişkin fikirleri alındı.