Kar Yağışı Bekleniyor! Meteoroloji Kar Yağışı Beklenen İlleri Açıkladı

Kar Yağışı Bekleniyor! Meteoroloji Kar Yağışı Beklenen İlleri Açıkladı
Kış mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte, Meteoroloji'nin hava tahmini açıklamaları yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamayla kar yağışı beklenen iller belli...

Kış mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte, Meteoroloji'nin hava tahmini açıklamaları yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamayla kar yağışı beklenen iller belli oldu.

Kar Yağışı Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Aralık 2022 Salı günü Orta ve Doğu Akdeniz'in yüksekleri ile Konya'nın, Karaman'ın ve Niğde'nin Toroslara bakan kesimlerinde orta kuvvette karla karışık yağmur ve kar yağışları beklendiğini duyurdu. Söz konusu açıklamada ''20.12.2022 Salı günü Orta ve Doğu Akdeniz'in yüksekleri (1250 metre ve üzeri rakımlı yerler) ile Konya'nın, Karaman'ın ve Niğde'nin Toroslara bakan kesimlerinde orta kuvvette karla karışık yağmur ve kar yağışları beklenmektedir. Kar yağışlarının 21.12.2022 Çarşamba sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadelerine yer verildi.

Buz, Don ve Ulaşımdaki Aksamalara Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yağışı nedeniyle oluşabilecek buzlanma, don olayı ve ulaşımdaki aksamalara karşı dikkatli olunması için uyarı yaptı.