Kar Yağışı Etkili Oldu! Valilikten Vatandaşlara Uyarı Geldi

Kar Yağışı Etkili Oldu! Valilikten Vatandaşlara Uyarı Geldi
Kara kış yüzünü gösterdi ve yurdun dört bir yanından sağanak, kuvvetli rüzgar, fırtına, kar, sis ve pus haberleri gelmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son raporlara göre Tunceli'de sağanak...

Kara kış yüzünü gösterdi ve yurdun dört bir yanından sağanak, kuvvetli rüzgar, fırtına, kar, sis ve pus haberleri gelmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son raporlara göre Tunceli'de sağanak yağış ve kar yağışının etkili olacağı belirtilmişti.

Tunceli'de önce sağanak etkili oldu ardından da yüksek kesimlerde kar yağışına bıraktı. Kar sebebi ile yollar kapandı. Ekipler kapanan yolları açmak için çalışmalar yaparken Tunceli Valiliği'nden de halka uyarı geldi.

Tunceli Valiliği, kentte etkisini gösteren kar yağışı sebebi ile sürücülere yönelik uyarıda bulundu. Sabah sağanağın etkili olduğu kentte akşam kar yağışı kendisini gösterdi.

Kara Yolu Karla Kaplandı, Ulaşıma Kapandı

Kentte sabah saatlerinde başlayan sağanak etkili olurken, yüksek kesimlerde sağanağın yerini kar yağışı aldı. Hozat-Karaoğlan-Ovacık kara yolu da karla kaplandı, ekipler yolu ulaşıma açmak için çalışma başlattı. Ekiplerin çalıştığı esnada valilik de araç sürücülerine dikkat uyarısı yaptı.

Sabah saatlerinde etkisini gösteren sağanak hava sıcaklığının düşmesi ile yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı.

Hozat-Karaoğlan-Ovacık kara yolu kar yağışının etkisini göstermesiyle beyaza büründü. Karla kaplanan yolu ulaşıma açmak için Karayolları 86'ncı Şube Şefliği yol açma çalışması başlattı. Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada araç sürücülerinin dikkatli olması uyarısında bulunulurken, "Hozat-Karaoğlan-Ovacık karayolu mevkiinde kar yağışı başlamış olup sürücülerimizin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.