Kasım Ayı Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Zaman ve Saat Kaçta Açıklanacak?

Kasım Ayı Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Zaman ve Saat Kaçta Açıklanacak?
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası toplantısı için geri sayım başlarken gözler bu ayki faiz kararında. FED'in aksine enflasyonun yüksek olduğu bugünlerde politika faizini düşüren Türkiye'de ekonomistler, yine faizin indirileceğini...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası toplantısı için geri sayım başlarken gözler bu ayki faiz kararında. FED'in aksine enflasyonun yüksek olduğu bugünlerde politika faizini düşüren Türkiye'de ekonomistler, yine faizin indirileceğini öngörüyor.

Bu haftanın ana gündem maddelerinden biri olan faiz kararı, merakla beklenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'faiz düşecek, enflasyon tek hane olacak' sözleri üzerine herkes, Kasım ayı faiz kararını bekliyor.

Geçtiğimiz ay Merkez Bankası Para Politikası Kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantıda politika faizi 150 baz puan düşürülerek %10.50 olarak duyurulmuştu. Bu ay ise analistler, yine politika faizinde indirim yapılmasını bekliyor.

Merkez bankasının takvimine göre söz konusu PPK toplantısı 24 Kasım 2022'de, Öğretmenler Günü'nde yapılacak. Toplantıdan hemen sonra saat 14.00'da faiz kararının açıklanması bekleniyor.