Kış Kapıya Dayandı! Kar Yağışı Beklenen İller Belli Oldu

Kış Kapıya Dayandı! Kar Yağışı Beklenen İller Belli Oldu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, düzenli olarak hava tahmini raporlarını paylaşmaya devam ediyor. Günlük ve haftalık planlamalarını yapmak isteyen kişiler hava durumunu takip etmeyi sürdürürken, kış aylarının yaklaşmasıyla...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, düzenli olarak hava tahmini raporlarını paylaşmaya devam ediyor. Günlük ve haftalık planlamalarını yapmak isteyen kişiler hava durumunu takip etmeyi sürdürürken, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte kar yağışı da tahminlerde kendisini göstermeye başladı. Bu kapsamda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, önümüzdeki süreçte yurdun bazı bölgelerinde kar yağışı görülebilir.

Nereye Kar Yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava tahminini paylaştı. Söz konusu rapora göre, 16 Kasım Çarşamba ve 17 Kasım Perşembe günler Doğu Anadolu'nun güney bölgelerinde, yüksek kesimlerde kar yağışı etkisini gösterebilir. Kar yağışının, cumartesi günü ise Doğu Anadolu'nun iç kesimlerinin yüksek bölgelerinde etkisini göstermesi bekleniyor.

Türkiye Geneli Hava Durumu

MGM'nin verilerine göre, yurt genelinde 13-19 Kasım 2022 tarihleri arasında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Hava tahminine ilişkin yapılan açıklamada ''Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.'' ifadelerine yer verildi.