Korkutan Açıklama! Uzman İsimden O İl İçin Deprem Uyarısı

Korkutan Açıklama! Uzman İsimden O İl İçin Deprem Uyarısı
Deprem uzmanı İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Onat Doğu, son 10 günde yaşanan depremler ile alakalı açıklama yaptı. Deprem uzmanı Onat Doğu, ”Anadolu...

Deprem uzmanı İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Onat Doğu, son 10 günde yaşanan depremler ile alakalı açıklama yaptı. Deprem uzmanı Onat Doğu, ”Anadolu fay hattı üzerinde hareketlilikler sürecek, tedbirli olmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Onur Onat, Malatya’nın Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde son 10 günde yaşanan 3.9 ila 4.1'lik depremlere yönelik değerlendirmeler yaptı. Uzman isim, yeni depremlerin olabileceğini ifade etti.

'Depremlerin Bitmesini Beklemek İyimser Bir Yaklaşım Olur'

Malatya’nın Doğu Anadolu fay hattında olduğunu belirten Onat, ”Son depremden 10 gün önce Merkez üssü Doğanyol olan ve 3.9 büyüklüğüne sahip, 28 Ekim'de ise Merkez üssü Pütürge olan ve 4.1 büyüklüğüne sahip iki deprem oldu. Malatya, Doğu Anadolu fay hattının Pütürge ve Erkenek hattının üzerinde olmasından ötürü Doğu Anadolu fay hattındaki hareketlilikler sürdükçe depremler hissedilecek. Bu depremlerin bitmesini beklemek çok iyimser bir yaklaşım olur” diye konuştu.

Onat, Malatya’nın tedbirli olması gerektiğinin altını çizdi. Onat, "Malatya’da gerek otoriteler, gerekse fertler her anlamda kendi üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor” diye konuştu.