KPSS Puanı Yeterli Olanlardan Personel Alımı Yapılacak! Başvurular Başladı

KPSS Puanı Yeterli Olanlardan Personel Alımı Yapılacak! Başvurular Başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu, güncel ihtiyaç neticesinde personel alımı yapacağını duyurdu. Kurum tarafından alım yapılacağının açıklanmasının ardından, başvuruların ne zaman başlayacağı, şartlar ve genel detaylar pek...

Türk Patent ve Marka Kurumu, güncel ihtiyaç neticesinde personel alımı yapacağını duyurdu. Kurum tarafından alım yapılacağının açıklanmasının ardından, başvuruların ne zaman başlayacağı, şartlar ve genel detaylar pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda, konun detaylarına ilişkin bilgi verdi.

Başvuru Tarihi

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından açılan sinai mülkiyet uzman yardımcısı kadrosuna başvuruda bulunmak isteyen kişiler, 7 Kasım 2022 tarihinden itibaren başvurularını iletebilecekler. Söz konusu başvuru işlemleri, 6 Aralık 2022'ye kadar devam edecek. İş başvurusunda bulunacak kişilerin KPSS P1 puan türünde, kadroya göre en az 70 veya 80 puana sahip olmaları gerekiyor.

İş Başvuru Ekranı

Türk Patent ve Marka Kurumu'nun personel alımı ilanına başvuru yapmayı düşünen kişiler, kurumun resmi internet sitesinde yer alan formu doldurarak başvurularını iletebilecekler. Başvuru için istenen belgeler şu şekilde:

1) Başvurular, şartları taşıyan adaylar tarafından, Resmi Gazete'de yayımlanan ilan tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde elektronik ortamda Kurumumuz resmi internet sitesinin (www.turkpatent.gov.tr) duyurular bölümünde yayımlanan form eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurularak yapılacaktır.

2) Sadece Kurum internet sitesi üzerinden yapılan başvurular geçerli olup, Kurumumuza elden veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

3) Giriş sınavına katılma başvurusu yapan ve katılma şartlarını taşıyan adaylardan; Tablo-1'de belirtilen her grup için belirlenen KPSS puan türünden en yüksek puana sahip olandan başlamak üzere yapılan sıralama sonucunda, atama yapılacak kadro sayısının en fazla 4 katı kadar aday (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar dahil), sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır.

4) Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri, sınavın yeri, şekli, tarihi ve saati ile istenilen belgeler, sınav tarihinden en az 15 (onbeş) gün önce Kurumumuz internet sitesinde (www.turkpatent.gov.tr) ilan edilecektir.

5) Sözlü sınava girecek adaylardan;

a) Kurumumuz resmi internet sitesi (www.turkpatent.gov.tr) üzerinden oluşturulan başvuru formu,

b) Mezuniyet belgesinin veya çıkış belgesinin ya da eğitimini yurt dışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin aslı (Belgenin aslı ile başvuruda bulunulması halinde Kurumca bir örneği tasdik edilerek aslı iade edilecektir) veya mezun oldukları fakülte ya da noter tasdikli sureti,

c) KPSS sonuç belgesinin ÖSYM internet sitesinden alınmış kontrol kodlu örneği,

ç) Yabancı dil belgesinin aslı veya sonuç belgesinin kontrol kodlu örneği,

d) T.C. Kimlik Numarası beyanı (nüfus cüzdanı fotokopisi) istenecektir.