Maske satışı yasaklandı, ücretsiz maskeler ortada yok

Maske satışı yasaklandı, ücretsiz maskeler ortada yok
Parayla maske satışı yasaklandı, devlet tarafından vatandaşlara ücretsiz maske ulaştırılması için başvurular başladı. 5 gündür maskeleri eline ulaşmayan vatandaşlar, parayla maske de satın alamadığı için mağdur durumda.Cumhurbaşkanı...

Parayla maske satışı yasaklandı, devlet tarafından vatandaşlara ücretsiz maske ulaştırılması için başvurular başladı. 5 gündür maskeleri eline ulaşmayan vatandaşlar, parayla maske de satın alamadığı için mağdur durumda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parayla maske satışının kesinlikle yasaklandığını açıklamış, "Devlet olarak salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stokumuz ve üretim planımız vardır." demişti. Önce ePttAVM üzerinden başlayan, sonrasında e-Devlet üzerinden devam eden uygulama ile 20-65 yaş arası vatandaşlara her hafta 5 adet ücretsiz maske verileceği açıklanmış, başvurular geçen hafta pazar günü başlamıştı. Yapılan ilk başvuruların üzerinden 5 gün geçmesine rağmen, başvuru yapan vatandaşlara hala ücretsiz maske ulaştırılmadı. Parayla maske satışının da yasaklanması sebebiyle vatandaş maske kullanamıyor. İşe gitmek için veya alışveriş gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için evden dışarı çıkan vatandaşlar, koronavirüs riskine daha yakın olmak zorunda kalıyor. "Yeter ki ücretli olsun ama istediğimiz zaman maske bulabilelim" diyen bazı vatandaşlar, e-Devlet üzerinden ücretsiz maske talebinde bulunduklarını ancak ellerine ulaşmadığını söyledi. Öte yandan dağıtımların PTT aracılığıyla başladığı ve adrese göre teslim süresinin değişeceği belirtildi. Edirne'deki dağıtımların başlayıp başlamadığı henüz bilinmiyor.

Başvurular halen e-Devlet üzerinden devam ediyor. Vatandaşlar TC kimlik numarası, ad soyad, cep telefonu ve adres bilgilerini girerek hem kendisi hem de aile bireyleri için maske başvuru yapabiliyor. Aranan şart, 20 yaş üstü ve 65 yaş altı olmak.