Meteoroloji Kuvvetli Yağış Uyarısında Bulundu! Bu İlde Yaşayanlar Dikkat

Meteoroloji Kuvvetli Yağış Uyarısında Bulundu! Bu İlde Yaşayanlar Dikkat
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava tahminlerine ilişkin bilgilendirmelerde bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda, yaşanacak kuvvetli yağışlara karşı uyarılar yapan MGM, gece saatlerinden itibaren yaşanması beklenen yağış...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava tahminlerine ilişkin bilgilendirmelerde bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda, yaşanacak kuvvetli yağışlara karşı uyarılar yapan MGM, gece saatlerinden itibaren yaşanması beklenen yağış için uyarıda bulundu.

Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 Kasım 02.00'de başlayıp saat 11.00'e kadar Antalya'da etkili olması beklenen kuvvetli yağış için uyarıda bulundu. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada ''Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Antalya'nın doğu kesimlerinde (Alanya, Gazipaşa, Manavgat ve Serik) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yarın (22.11.2022 Salı) sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadelerine yer verildi.

Sel Su Baskını Yıldırım Riskine Karşı Dikkat!

Meteoroloji, söz konusu yağış nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımdaki aksamalar gibi durumlar nedeniyle dikkatli olunması gerektiğini belirtti.