Meteoroloji Sağanak Yağış Uyarısında Bulundu! Yarına Dikkat, İşte Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji Sağanak Yağış Uyarısında Bulundu! Yarına Dikkat, İşte Sağanak Yağış Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava tahminlerine ilişkin açıklamalar yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, kış mevsiminin etkisini göstermeye başlaması ile birlikte, Meteoroloji'nin hava tahminlerine dair duyuruları pek çok...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava tahminlerine ilişkin açıklamalar yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, kış mevsiminin etkisini göstermeye başlaması ile birlikte, Meteoroloji'nin hava tahminlerine dair duyuruları pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor.

Sağanak Yağış Bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 14 Aralık 2022 Çarşamba günü, İç Anadolu Bölgesinde beklenen sağanak yağışların; Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Yozgat çevreleri ile Konya'nın kuzeyi, Ankara'nın güney ve doğusunda yerel olarak kuvvetli olması beklendiği belirtildi. Söz konusu açıklamada ''14.12.2022 Çarşamba günü İç Anadolu Bölgesinde beklenen sağanak yağışların; Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Yozgat çevreleri ile Konya'nın kuzeyi, Ankara'nın güney ve doğusunda yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yerel kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadelerine yer verildi.

Ani Sel, Su Baskını, Sel, Ulaşımda Aksamalara Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın yaşanması beklenen kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, sel ve ulaşımda aksamalar gibi muhtemel riskler konusunda uyarıda bulundu.