Meteoroloji Uyardı! Kuvvetli Rüzgar Geliyor Dışarı Çıkacaklar Dikkat

Meteoroloji Uyardı! Kuvvetli Rüzgar Geliyor Dışarı Çıkacaklar Dikkat
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava tahminlerine ilişkin raporları paylaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda ekstrem bir durum oluştuğunda vatandaşların mağduriyet yaşamaması için uyarılarda bulunan Meteoroloji, kuvvetli rüzgar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava tahminlerine ilişkin raporları paylaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda ekstrem bir durum oluştuğunda vatandaşların mağduriyet yaşamaması için uyarılarda bulunan Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve fırtına ihtimali bulunduğunu belirtti.

Yarın Kuvvetli Rüzgar Yaşanabilir!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Kasım 2022 Perşembe günü, Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz Bölgeleri ile İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli fırtına beklendiği belirterek ''17.11.2022 Perşembe günü rüzgarın; Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz Bölgeleri ile İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara ve Kuzey Ege'de zaman zaman kısa süreli fırtına (70-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' açıklamasında bulundu.

Olumsuzluklara Karşı Uyarı Yapıldı

Meteoroloji yarın yaşanabilecek fırtına sırasında ''Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi - Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi'' gibi risklerin meydana gelebileceğini duyurdu.