Otobüslerde Evcil Hayvan Taşımak Serbest Oluyor

Otobüslerde Evcil Hayvan Taşımak Serbest Oluyor
Hayvan sahiplenme sayıları son yıllarda hızla arttı. Evinde hayvan besleyenlerin hiç şüphesiz en büyük sorunlarından birisi de toplu taşımada seyahat. Birçok yerde evcil hayvanlar ile seyahat yasağı sürerken, İstanbul Büyükşehir...

Hayvan sahiplenme sayıları son yıllarda hızla arttı. Evinde hayvan besleyenlerin hiç şüphesiz en büyük sorunlarından birisi de toplu taşımada seyahat. Birçok yerde evcil hayvanlar ile seyahat yasağı sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin üzerinde çalıştığı yeni uygulama ile birlikte, toplu taşımada evcil hayvan ile seyahat etmek serbest bırakılacak.

İBB Çalışma Başlattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, toplu taşıma araçlarında kuş, köpek ve kedilerin sahipleri ile birlikte seyahat edilebileceği belirtildi.

İBB Evcil Hayvan Serbestliği Detayları

İBB'nin konunun uzmanları ile yaptığı çalışmaya göre, 5 kilodan hafif köpekler, kediler ve kuşlar gün boyu, 5 kilo üstündeki köpekler ise gün için 07.00-10.00 ve 16.00-20.00 arasında toplu taşıma araçlarında sahipleri ile birlikte seyahat edebilecekler. Köpekler ağızlık ve tasma, kediler çanta, kuşlar ise kafesleriyle birlikte seyahat edecekler.