Polis Akademisi Polislik POMEM Başvuruları Başladı! Başvuru Linki Yayınlandı

Polis Akademisi Polislik POMEM Başvuruları Başladı! Başvuru Linki Yayınlandı
Polis Meslek Eğitim Merkezlerine, 13 bin öğrenci alımı yapılacağı geçtiğimiz süreçte duyurulmuştu. Söz konusu açıklamanın yapılmasının ardından, başvuruda bulunmak isteyen kişiler heyecanlı bir bekleyiş içerisine girdiler....

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine, 13 bin öğrenci alımı yapılacağı geçtiğimiz süreçte duyurulmuştu. Söz konusu açıklamanın yapılmasının ardından, başvuruda bulunmak isteyen kişiler heyecanlı bir bekleyiş içerisine girdiler. Bu kapsamda, alıma dair ilan Resmi Gazete'de yayınlandı ve ön başvuru tarihi de belli oldu.

POMEM Başvuru Tarihi

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine başvuruda bulunmak isteyen kişiler, 14 Kasım 2022 tarihinden itibaren, işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Polislik Başvuru Ekranı

POMEM başvurusunda bulunacak kişiler,

POMEM KPSS Puanı

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine başvuruların başlaması ile birlikte, KPSS puanının kaç olması gerektiği de merak ediliyor. Yapılan açıklamada, 2021 veya 2022 yılında gerçekleşen KPSS'de ön lisans mezunlarının P93 puan türünden en az 65, lisans mezunlarının P3 puan türünde en az 60 almış olması durumunda başvuruda bulunabilecekleri belirtildi.

Polislik Kaç Kadın Kaç Erkek Alınacak?

POMEM alımındaki cinsiyet dağılımı da belli oldu. 10.400 lisans (8.160 erkek ve 2.240 kadın), 2.600 ön lisans (800 erkek ve 1.800 kadın) olmak üzere toplamda 13.000 kişi alınacak.