Rolls-Royce CEO'su Olarak Görevine Başladı! Tufan Erginbilgiç Kimdir?

Rolls-Royce CEO'su Olarak Görevine Başladı! Tufan Erginbilgiç Kimdir?
24 Şubat 2022'de Rolls-Royce'daki CEO'luk görevinden ayrılan Warren East'in yerini alması için Temmuz 2022'de Tufan Erginbilgiç'i atamıştı. Bugün yapılan bir paylaşımda ise atama hem duyuruldu hem de Erginbilgiç tebrik edildi....

24 Şubat 2022'de Rolls-Royce'daki CEO'luk görevinden ayrılan Warren East'in yerini alması için Temmuz 2022'de Tufan Erginbilgiç'i atamıştı. Bugün yapılan bir paylaşımda ise atama hem duyuruldu hem de Erginbilgiç tebrik edildi. Böylelikle Rolls-Royce gibi lüks bir markada bir Türk'ün görev alışı herkesi gururlandırdı.

Tufan Erginbilgiç’i Rolls-Royce CEO’su olarak ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Onlarca yıllık mühendislik ve endüstri tecrübesiyle Tufan, yüksek performans ve sonuç sağlayan, kazanan ekiplerin kanıtlanmış bir lideridir.

Tufan Erginbilgiç Kimdir?

Daha önce pek çok uluslararası şirkette görev alan Tufan Erginbilgiç, 5 yılı yönetim grubu olmak üzere 20 yıl boyunca BP'de çalışıyordu. 2020 yılında son görevinden ayrılmadan hemen önce de BP'nin Rafineri, Petrokimya, Servis İstasyonu Ağı, Madeni Yağlar, Midstream operasyonları ve Air BP jet yakıtı operasyonlarını içeren bir iş birimini de yönetiyordu.

Başarılı görev süresi boyunca büyük dönüşüm yaşadığı iş biriminde rekor kâr elde eden Türk yönetici, aynı zamanda güvenlik performansıyla da öne çıktı. Havacılık ve uzay teknolojisi grubu GKN de dahil olmak üzere, ağır sanayi ve imalat şirketlerinin çeşitli yönetim kademelerinde görev aldı. Aynı zamanda Erginbilgiç, büyük ölçekli yatırımlara odaklanan ve yatırımcılar için 81 milyar dolarlık fonu yöneten özel sermaye şirketi Global Infastructure Partners'ın (GIP) da ortağı.