Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Yapılacağını Açıkladı! İşte Detaylar

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Yapılacağını Açıkladı! İşte Detaylar
Sağlık Bakanlığı yeni ihtiyaçlar oluştukça personel alımı ilanları yayınlamaya devam ediyor. Bu kapsamda açıklanacak yeni alımlar büyük bir merakla takip edilirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz aylarda yaptığı...

Sağlık Bakanlığı yeni ihtiyaçlar oluştukça personel alımı ilanları yayınlamaya devam ediyor. Bu kapsamda açıklanacak yeni alımlar büyük bir merakla takip edilirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada 85.000 personel alımının gerçekleşeceğini belirtmişti. Yapılacak alımın detayları pek çok kişi tarafından araştırılıyor.

Sağlık Bakanı Personel Alımı Ne Zaman?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamalarda "Bakanlığımız, bu yıl 85 bin kadro açıyor. Yeni çalışma arkadaşlarımızın sayısı, bazı ülkelerin nüfusundan fazla. Sağlıkta 'Beyaz Reform'a destek kuvvet, 85 bin yeni çalışma arkadaşı! Görülmemiş başarılar için görülmemiş büyüklükte bir kadro açılıyor. Gözümüz aydın." ifadelerine yer vermişti. Bakan Koca'nın açıklamasının ardından alımın ne zaman yapılacağı merak edilirken, başvuru ve sonuç tarihi açıklanmadı ancak tahminlere göre yıl sonuna kadar başvuru tarihinin duyurulması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Detayları

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak 85 bin personel alımının kadro dağılımı da merak ediliyor. Kadro ve branş dağılımın, önümüzdeki süreçte kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. Bakanlık konuya ilişkin açıklama yapmasa da farklı branşlara alımların dağıtılacağı düşünülüyor.