Son dakika: PCR testi zorunluluğu kaldırıldı

Son dakika: PCR testi zorunluluğu kaldırıldı
Koronavirüs vaka sayıları yüksek oranlarda seyretmeye devam ederken, aşısız kişilerle ilgili bir son dakika haberi geldi. Aşısız kişilerin toplu alanlarda bulunması ve seyahat etmesi gibi durumlarda istenen PCR testi zorunluluğu...

Koronavirüs vaka sayıları yüksek oranlarda seyretmeye devam ederken, aşısız kişilerle ilgili bir son dakika haberi geldi. Aşısız kişilerin toplu alanlarda bulunması ve seyahat etmesi gibi durumlarda istenen PCR testi zorunluluğu kaldırıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen yazıda, Covid-19 aşısı olmayan kişilere ve aşı sürecini tamamlamayan kişilere uygulanan PCR testi zorunluluğunun kaldırıldığı belirtildi.

Karara göre; aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden şehirlerarası seyahat yapmadan önce ve konser ile tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce istenen PCR testi zorunluluğu kalktı.

Aynı şartlar altında; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan personel (öğretmen, servis şoförü, temizlik personeli vb.), kamu ve özel iş yerlerindeki çalışanlar ile kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacak kişilerden istenen PCR testi zorunluluğu da kaldırıldı.