Sözleşmeliye Kadro Düzenlemesi İçin Detaylar Netleşmeye Başladı!

Sözleşmeliye Kadro Düzenlemesi İçin Detaylar Netleşmeye Başladı!
Sözleşmeli kamu personelleri, kadro düzenlemesine ilişkin açıklamaları büyük bir merakla beklerken, söz konusu düzenleme için yetkililerin çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda, yapılacak düzenlemenin detayları, ne zaman kadro...

Sözleşmeli kamu personelleri, kadro düzenlemesine ilişkin açıklamaları büyük bir merakla beklerken, söz konusu düzenleme için yetkililerin çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda, yapılacak düzenlemenin detayları, ne zaman kadro sağlanacağı ve resmi açıklamalar ilgiyle takip ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklama Yaptı

Beştepe'de 7 Kasım'da gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözleşmeli kamu personellerinin merakla beklediği konuya da değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadro düzenlemesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in ekibiyle birlikte çalışma yürüttüğünü belirtti. Erdoğan, söz konusu çalışma ile ilgili önümüzdeki ay ve gelecek yıl açıklamaların yapılacağını duyurdu.

Sözleşmeliye Kadro Ne Zaman Çıkacak?

Sözleşmeliye kamu personeline kadro sağlayacak düzenleme ile ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışmanın tamamlandığını ve önümüzdeki hafta veya bu ay içerisinden uygulamaya geçeceğini belirtti.

Sözleşmeli Kadro Kimleri Kapsayacak?

Önümüzdeki süreçte kamuoyu ile paylaşılması beklenen düzenlemenin kimleri kapsayacağı da belli oldu. Bakan Vedat Bilgin hayat geçecek düzenlemenin, 4B'lileri kapsayacağını açıkladı. Düzenlemeden yaklaşık 600 bin sözleşmeli kamu personelinin faydalanması bekleniyor.