Sözleşmeliye Kadro İçin Çalışmalar Tamamlandı! İşte Son Gelişmeler

Sözleşmeliye Kadro İçin Çalışmalar Tamamlandı! İşte Son Gelişmeler
Sözleşmeliye kadro düzenlemesi için pek çok kişi heyecanlı bir bekleyiş içerisinde. Düzenlemenin detayları ve ne zaman açıklanacağı merak edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin bilgi verdi.Sözleşmeliye...

Sözleşmeliye kadro düzenlemesi için pek çok kişi heyecanlı bir bekleyiş içerisinde. Düzenlemenin detayları ve ne zaman açıklanacağı merak edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin bilgi verdi.

Sözleşmeliye Kadro Ne Zaman Çıkacak?

Sözleşmeliye kadro düzenlemesinin, önümüzdeki haftalarda Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Düzenlemeye dair açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışmanın tamamlanmadığını ve önümüzdeki hafta ya da bu ay içerisinde uygulamaya geçeceğini belirtti.

Sözleşmeliye Kadrodan Kaç Kişi Faydalanacak?

Sözleşmeliye kadro düzenlemesinin kaç kişi kapsayacağı da merak ediliyor. Söz konusu düzenlemenin, yaklaşık 550 bin sözleşmeli çalışanı etkilemesi bekleniyor. Gerçekleşecek uygulama kapsamında, kamuda sözleşmeli olarak çalışan 4B'li personeller, 4A kadrosuna geçiş yapacaklar.