Süt Ürünlerinde Yeni Dönem! Artık Bu İfadeler Yer Almayacak

Süt Ürünlerinde Yeni Dönem! Artık Bu İfadeler Yer Almayacak
Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlandı. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren tebliğ kapsamında, süt ürünlerinin etiketlerinde yer alan kimi ifadeler bundan...

Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlandı. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren tebliğ kapsamında, süt ürünlerinin etiketlerinde yer alan kimi ifadeler bundan sonra bulunmayacak.

İşte O İfadeler!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayınlanan Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği’ne göre süt ürünlerinin etiketlerinde bir takım ifadeler yer almayacak. Söz konusu tebliğe göre, köy, geleneksel, ev, çiftlik, yüzde 100 gibi ifadeler bundan sonra süt ürünlerinin etiketlerinde bulunmayacak.

2023 Sonuna Kadar Süre

Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği’ne göre süt ürünlerinde yer almayacak ifadelere ilişkin, piyasada mevcutta var olan veya basılı ambalajı olan ürünler için 31 Aralık 2023’e kadar geçiş süreci tanındı.