Tapusu Olanlar Dikkat! E-Devlet Üzerinden Hemen Bu Değişikliği Yapın

Tapusu Olanlar Dikkat! E-Devlet Üzerinden Hemen Bu Değişikliği Yapın
Vatandaşların parasını almak için her geçen gün farklı yönetmenler geliştiren dolandırıcılar, şimdi de arsa sahibi olan kişilerin kılığına girerek satış yapmaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz aylarda bu şekilde bir dolandırıcılık...

Vatandaşların parasını almak için her geçen gün farklı yönetmenler geliştiren dolandırıcılar, şimdi de arsa sahibi olan kişilerin kılığına girerek satış yapmaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz aylarda bu şekilde bir dolandırıcılık yapılmaya çalışılmış ve dolandırıcılar yakalanmıştı. Tapu sahipleri de bu olası dolandırıcılık işlemlerine karşı nasıl önlem alacaklarını merak ediyorlar. Bu kapsamda, e-Devlet üzerinden yapılacak ayarlamalar ile önlem almak mümkün.

e-Devlet'ten Ayarlama Yapılabilir

Dolandırıcılar, arsa sahibini taklit ederek satış yapmaya çalışmasından sonra, nasıl önlem alınacağı da merak konusu oldu. e-Devlet'e TC kinlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra, 'Tapu Telefon Bilgileri' yazarak ilgili hizmete ulaşılabilecek. Açılan pencerede, cep telefonu numarası sisteme eklenebilir.

Tapu İşlemlerinde Mesaj Gelecek

e-Devlet'te yapılacak düzenleme ile birlikte, tapuda sahte kimlik ve sahte vekalet ile işlem yapmak istendiği zaman, cep telefonuna mesaj gelecek. Dolandırıcılığın önüne geçilmesi için oldukça önemli olan bu özellik, e-Devlet sistemi üzerinden aktif edilebiliyor.