Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Alımı Yapacak! Kadro Dağılımı Açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Alımı Yapacak! Kadro Dağılımı Açıklandı
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 1.200 personel istihdam edileceğin duyurmuştu. Bakan Kirişçi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Ailemize katılarak gücümüze güç...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 1.200 personel istihdam edileceğin duyurmuştu. Bakan Kirişçi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Ailemize katılarak gücümüze güç katacak mesai arkadaşlarımızı sabırsızlıkla bekliyoruz.'' ifadeleriyle alımı açıkladı. Vahit Kirişçi'nin açıklamasının ardından, söz konusu alım için araştırmalar hız kazandı.

Tarım Bakanlığı Personel Alımı Kadro Branş Dağılımı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte, 1.200 personel alımı için kadro dağılımı belli oldu. Söz konusu alım için branş dağılımı şu şekilde:

Büro Personeli: 304

Koruma ve Güvenlik Görevlisi: 267

Destek Personeli (Temizlik Görevlisi): 201

Ziraat Mühendisi: 167

Veteriner Hekim: 107

Destek Personeli (Şoför): 68

Orman Muhafaza Memuru: 48

Gıda Mühendisi: 14

Harita Mühendisi: 7

Avukat: 7

Su Ürünleri Mühendisi: 4

Diğer Teknik Personel (Kimyager): 3

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi: 1

Ziraat Teknisyeni: 1

Sağlık Teknikeri: 1

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Tarihi

Tarım ve Orman Bakanlığı, 1.200 personel alımı için başvuruların 16 Aralık tarihinde başlayacağını ve 20 Aralık'a kadar devam edeceğini açıkladı. Başvuruda bulunacak kişiler, ÖSYM AİS sistemine giriş yaparak başvurularını iletebilecekler. Personel alımı için başvuru ücreti ise 30 TL olarak belirlendi. Gerçekleşecek alıma dair detaylı bilgilere burada yer alan bağlantıdan ulaşılabilir.