Teröristler Joe Biden'dan Hem Yardım İstedi Hem de Sitem Etti: Hani İhanet Etmeyecektin?

Teröristler Joe Biden'dan Hem Yardım İstedi Hem de Sitem Etti: Hani İhanet Etmeyecektin?
Geçtiğimiz hafta Taksim'de yaşanan patlamanın ardından harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Pençe-Kılıç operasyonunu gündeme taşıdı. Bugün Pentagon'dan yapılan bir açıklamanın yanı sıra, PKK/YPG/PYD'nin oluşturduğu...

Geçtiğimiz hafta Taksim'de yaşanan patlamanın ardından harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Pençe-Kılıç operasyonunu gündeme taşıdı. Bugün Pentagon'dan yapılan bir açıklamanın yanı sıra, PKK/YPG/PYD'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri, iddialara göre algı operasyonuna başladı.

Önceki hafta Taksim'de 6 kişinin vefat edip, 81 kişinin yaralandığı patlama sonrasında Ankara, Suriye'ye bir operasyon yapılabileceği sinyalini vermişti. Uluslararası medyada da kendine yer bulan operasyon sonrasında birçok ülkeden açıklama geldi. ABD ve Rusya, Suriye'de bir operasyon istemediklerini ima ederken, darbe alan teröristler, ABD'de algı operasyonu yapmaya başladı.

Hani Kürtlere İhanet Etmeyecektin?

PKK/YPG/PYD'nın omurgasını oluşturduğu terör örgütleri, Türkiye'nin operasyonu sonrasında harekete geçti. Türkiye'nin askeri hava harekatı sonrasında Suriye Demokratik Güçleri'nden Mazlum Abdi, ABD'de arka arkaya röportaj verip, açıklamalarda bulundu.

Associated Press ve Politico ile konuşan Abdi, Washington'dan yardım istedi. Joe Biden'a seslenerek Erdoğan'a karşı yeterince çalışmadığını ve açıklamalarının da yeterli olmadığını söyledi. Ayrıca seçim zamanında 'kürtlere ihanet etmeyeceği' vaadini hatırlatarak Biden'a sitem etti.

Pentagon Yetkilisi Operasyonu Biliyormuş! 

Mazlum Abdi'nin Politico'daki şok açıklamalarının yanı sıra bazı yeni bilgiler de ortaya çıktı. Adını açıklamayan bir üst düzey Pentagon yetkilisi, Politico'ya, Türkiye'nin gerçekleştirdiği bu operasyondan haberdar olduklarını söyledi.

Ayrıca, ABD ordusunun Türkiye ile her seviyede görüşmelerini sürdürerek operasyonu durdurması gerektiğini söylediklerini bildirdi.