TOKİ 500 TL Başvuru Ücreti İade Edilecek! Kura Çekiminde Adı Çıkmayanlar Dikkat

TOKİ 500 TL Başvuru Ücreti İade Edilecek! Kura Çekiminde Adı Çıkmayanlar Dikkat
Ev fiyatlarının yükselmesi ve bu duruma paralel olarak kiraların da artması sonrasında, TOKİ sosyal konut projesi duyurulmuştu. Milyonlarca kişinin başvuruda bulunduğu proje için kura çekimleri devam ediyor. Kura çekimleri pek...

Ev fiyatlarının yükselmesi ve bu duruma paralel olarak kiraların da artması sonrasında, TOKİ sosyal konut projesi duyurulmuştu. Milyonlarca kişinin başvuruda bulunduğu proje için kura çekimleri devam ediyor. Kura çekimleri pek çok kişi tarafından yakından takip edilirken, kura çekimi sonucunda adı çıkmayan kişiler de başvuru ücreti olan 500 TL'yi nasıl geri alacaklarını araştırıyorlar.

TOKİ Para İadesi Nasıl Alınacak?

TOKİ sosyal konut projesine milyonlarca vatandaşlar başvuruda bulundu. Söz konusu projeye başvuruda bulunmak için 500 TL başvuru ücreti ödemesi yapılıyordu ve kura çekimi sonucunda adı çıkmayan kişilere bu ücret geri iade edilecek. Kura sonucunda adı yer almayan kişiler, 500 TL para iadesini başvuru yaptıkları bankanın yetkili şubelerinden ve ATM'lerinden kura çekiminin ardından beş iş günü sonrasında tahsil edebilecekler.

TOKİ Kura Çekimi Canlı Yayın

TOKİ sosyal konut projesi için kura çekimi devam ederken, başvuruda bulunan pek çok kişi de kura heyecanını canlı olarak takip etmek istiyor. Söz konusu kura çekimine, toki.tv ve TOKİ'nin Youtube kanalı üzerinden erişilebilir.

TOKİ Ödemeleri Ne Zaman Başlayacak?

TOKİ sosyal konut projesine başvuran vatandaşlar, ödemelerin ne zaman başlayacağını da araştırıyor. Sosyal konut projesi için yapılacak taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak.

TOKİ Taksitleri Ne Kadar?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında, aylık ödenecek taksit miktarı da en çok aranan detaylar arasında yer alıyor. Söz konusu projede, konut fiyatları 608.000 TL ile 950.000 TL arasında değişiyor ve aylık ödenecek taksitler ise 2.280 TL ile 3.562 TL arasında yer alıyor.

TOKİ Kura Çekimi Takvimi

TOKİ kura çekimi takvimine ilişkin düzenli olarak kamuoyuna bilgi veriliyor. Bu kapsamda, önümüzdeki günlerde kura çekimi yapılacak olan iller şu şekilde:

2 - 7 Aralık: Konya

7 Aralık: Karabük

8 Aralık: Aksaray, Çankırı

9 Aralık: Kastamonu, Niğde

10 Aralık: Sinop, Kayseri

11 Aralık: Kayseri

TOKİ Kura Sonucu Sorgulama

TOKİ kura çekimi tamamlandıktan sonra,