TOKİ Sosyal Konut Projesine Başvuranlar Dikkat! Bakan Açıklama Yaptı

TOKİ Sosyal Konut Projesine Başvuranlar Dikkat! Bakan Açıklama Yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eylül ayında sosyal konut projesini duyurmuş ve ülke genelinde 250.000 konut inşa edileceğini açıklamıştı. Milyonlarca vatandaşın başvuruda bulunduğu proje için gelişmeler yakından takip...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eylül ayında sosyal konut projesini duyurmuş ve ülke genelinde 250.000 konut inşa edileceğini açıklamıştı. Milyonlarca vatandaşın başvuruda bulunduğu proje için gelişmeler yakından takip edilirken, başvuruların tamamlanmasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projeye ilişkin bilgi verdi.

TOKİ Sosyal Konut Projesine Kaç Kişi Başvurdu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile sosyal konut projesine kaç kişinin başvurduğunu açıkladı. Bakan Kurum, toplamda 8 milyon kişinin projeye başvurduğunu ve geçerli başvuru sayısının ise 5 milyon 135 bin 324 olduğunu belirtti.

Sosyal Konut Projesine En Çok Başvuru Yapan İl

Sosyal konur projesine, toplamda 8 milyon kişi başvuru yaparken, en çok başvuru yapan iller arasında İstanbul zirvede yer aldı.

Sosyal Konut Projesi İçin Kaç Genç Başvuru Yaptı?

TOKİ sosyal konut projesine, gençler de yoğun ilgi gösterdi. Murat Kurum'un açıklamasına göre, 2 milyon 30 bin 277 genç, proje için başvuruda bulundu.

Sosyal Konut Projesi Kuraları Ne Zaman Çekilecek?

Bakan Kurum, kura çekimlerinin bir an önce başlayacağını ve mart ayına kadar tamamlanacağını belirtti.