TOKİ'ye Başvuru Yapanlar Dikkat! Dolandırıcılara Karşı Uyarı Yapıldı

TOKİ'ye Başvuru Yapanlar Dikkat! Dolandırıcılara Karşı Uyarı Yapıldı
TOKİ sosyal medya hesaplarından yapılan açıklama ile dolandırıcılık faaliyetlerine karşı uyarıda bulunuldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya...

TOKİ sosyal medya hesaplarından yapılan açıklama ile dolandırıcılık faaliyetlerine karşı uyarıda bulunuldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre dolandırıcılar, vatandaşları konut çıktığı yalanıyla kandırarak paralarını almaya çalışıyor.

TOKİ Uyardı!

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre dolandırıcılar, sosyal konut projesinden ev çıktığını ve para ödemesi yapılması gerektiğini belirtiyorlar. TOKİ, söz konusu dolandırıcılık işlemi hakkında uyarıda bulunurken "Öncelikle belirtmek isteriz ki idaremiz tarafından satışa sunulan konutların başvuru toplama, sözleşme imzalama, devir, teslim, tapu ve benzeri işlemlerinin tamamı Türkiye Halk Bankası ve T.C. Ziraat Bankası'nın yetkili şubeleri aracılığı ile yapılmakta başka bir banka şubesi ve/veya şahıs hesapları üzerinden işlem yapılmamaktadır. Bu sebeple size telefonla veya şahsen ulaşarak konut çıktığını söyleyip, ödeme talep eden kişi veya kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir. Ayrıca sizinle irtibata geçerek para talebinde bulunulması durumunda savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

Kura Çekimi Devam Ediyor

Milyonlarca vatandaşın başvuruda bulunduğu TOKİ sosyal konut projesi için kura çekimleri devam ediyor. Bu kapsamda, etap etap çekilecek kuraların mart ayına kadar tamamlanması bekleniyor.