Trafikte Yeni Dönem Başlıyor! Araçlarda Alkol Kilidi Düzenlemesi Geliyor

Trafikte Yeni Dönem Başlıyor! Araçlarda Alkol Kilidi Düzenlemesi Geliyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Dikkat Uyarı ve Sürücü Dalgınlık Sistemine İlişkin Motorlu Araçların Tip Onayı Hakkında Yönetmelik, Alkol Kilidi Kurulum Ön Hazırlığına İlişkin Motorlu Araçların...

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Dikkat Uyarı ve Sürücü Dalgınlık Sistemine İlişkin Motorlu Araçların Tip Onayı Hakkında Yönetmelik, Alkol Kilidi Kurulum Ön Hazırlığına İlişkin Motorlu Araçların Tip Onayı Hakkında Yönetmelik, Acil Durum Şeritte Tutma Sistemlerine İlişkin Motorlu Araçların Tip Onayı Hakkında Yönetmelik, Denetimine İlişkin İdari Şartlar Hakkında Yönetmelik, Motorlu Araçlar ve Römorkları ile Bunların Aksam, Sistem ve Ayrı Teknik Ünitelerinin Tip Onayı ve Piyasa Gözetimi ve Denetimine İlişkin İdari Şartlar Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete’nin Çarşamba günkü mükerrer sayısında yayımlandı.

Yeni Mevzuat İçin Tarih Verildi

Yeni otomobillerde dikkat uyarı sistemi, sürücü dalgınlığı, alkol kilidi kurulum ön hazırlığı, acil durum şeritte tutma sistemi zorunluluğuna yönelik mevzuatın yürürlüğe gireceği tarih, 7 Temmuz 2024 olarak belirlendi.

Trafik güvenliğinin artırılması amaçlanan alkol kilidi uygulamasında belirli bir sınırı aşan alkollü sürücülerin araç kullanması önlenecek.

Raporlara göre, Avrupa’daki tüm karayolu ölümlerinin yüzde 25’ini aşırı alkol oluşturuyor.

Avrupa Resmi Gazetesi’nde, alkol kilidi kurulum ön hazırlığı yönetmeliği yürürlüğe girdi.