Türkiye ve Katar 10 Milyar Dolarlık Mutabakatta Anlaştı

Türkiye ve Katar 10 Milyar Dolarlık Mutabakatta Anlaştı
Reuters haber ajansının haberine göre Türkiye ve Katar arasında 10 milyar dolarlık kaynak anlaşmasında son aşamaya gelindi. İki Türk yetkilinin bildirilerine göre 3 milyar dolar bu yıl bitmeden Türkiye'ye gönderilecek. Söz konusu...

Reuters haber ajansının haberine göre Türkiye ve Katar arasında 10 milyar dolarlık kaynak anlaşmasında son aşamaya gelindi. İki Türk yetkilinin bildirilerine göre 3 milyar dolar bu yıl bitmeden Türkiye'ye gönderilecek. Söz konusu bu miktarın ise faizlerin indirilmesi nedeniyle artan döviz ihtiyacını karşılayabileceği düşünülüyor.

En Az 8 Milyar Dolar 

Reuters'a konuşan üst düzey yetkililer, Katar ve Türkiye arasındaki mutabakatın 8-10 milyar dolar arasında değişebileceği ve en az 8 milyar olacağını öngörüyor. Söz konusu bu miktarın 2-3 milyar doları bu yılın sonuna kadar, kalanı ise gelecek yıl gönderilecek.

Resmi Açıklama Gelmedi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Kupası'nın açılışı için geçtiğimiz hafta sonunda Katar'daydı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise mutabakata dair resmi bir açıklama yapmadı. Dünya Kupası nedeniyle Katar'da haber yayınına ara verildiği için Katar'da da durum resmiyete kavuşmuş değil.