Türkiye'nin Gururu Parayı Bastı, Alman Rakibini Satın Aldı!

Türkiye'nin Gururu Parayı Bastı, Alman Rakibini Satın Aldı!
Türk markası Getir, Berlin merkezli rakibi Gorillas'ı satın aldığını duyurdu.1.2 Miyar Dolarlık Satın Alma Eylül ayında 3 milyar dolar olarak ifade edilen Gorillas'ın değeri, satın alma haberlerinde 1.2 milyar dolar olarak...

Türk markası Getir, Berlin merkezli rakibi Gorillas'ı satın aldığını duyurdu.

1.2 Miyar Dolarlık Satın Alma 

Eylül ayında 3 milyar dolar olarak ifade edilen Gorillas'ın değeri, satın alma haberlerinde 1.2 milyar dolar olarak tespit edildi.

Gerçekleşen anlaşma sonrasında ise 2020 yılında kurulan Gorillas'ın kurucularından biri olan Kağan Sümer'in şirketten ayrılacağı konuşuluyor.

11.8 Milyar Dolarlık Değerleme 

Kendi değerini de dörtte bir civarında düşüren Getir, Mart ayındaki 800 milyon dolarlık yatırım anlaşmasıyla, değerini 11.8 milyar dolara çıkarmıştı.

Financial Times'ın haberine göre Getir ve Gorillas, Avrupa'nın en büyük 2 firması haline gelirken, 2020'den beri girişim sermayesi fonlarından 3 milyar dolardan fazla yatırım aldığı da belirtildi.

Gopuff ve Flink'i Geçemedi 

Uygulama aracılığıyla market hizmeti sunan çok sayıda start-up şirketi pandemi döneminde yükseliş yaşarken, kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte kapanışlar da başladı. Getir, ABD merkezli Gopuff ve Alman Flink, sektörün devleri haline gelerek, pandemi sonrasında da hayatta kalmaya devam etti.