Üniversite Öğrencileri Araştırıyor! GSB KYK Burs Başvuru Ne Zaman Başlayacak?

Üniversite Öğrencileri Araştırıyor! GSB KYK Burs Başvuru Ne Zaman Başlayacak?
Üniversite öğrencilerinin eğitim hayatını kolaylaştırmak için Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından aylık burs ödemesi yapılıyor. Bu kapsamda, üniversitelerde yeni dönemin başlamasının ardından burs başvuruları da merakla...

Üniversite öğrencilerinin eğitim hayatını kolaylaştırmak için Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından aylık burs ödemesi yapılıyor. Bu kapsamda, üniversitelerde yeni dönemin başlamasının ardından burs başvuruları da merakla bekleniyor.

KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

KYK burs başvuruları geçtiğimiz yıl 5 Kasım itibariyle başlamıştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı bu sene başvuruların ne zaman başlayacağına ilişkin açıklamada bulunmasa da kasım ayı itibariyle, burs başvurularının başlaması bekleniyor.

KYK Burs Ücretleri Ne Kadar?

KYK burs ödemeleri kapsamında, aylık 850 TL ödeme yapılıyor. Yılbaşında yapılacak zam ile birlikte, bu miktarda artışa gidilmesi bekleniyor.

Burs Haricinde Kredi de Veriliyor

KYK Burs başvuruları sonrası yapılan değerlendirmeler neticesinde, bazı öğrenciler burs almaya hak kazanırken, kimi öğrencilere de kredi veriliyor. Kredi alan öğrenciler, eğitim hayatı bittikten iki yıl sonrası kredi ödemelerini, faizsiz olarak gerçekleştirecekler.