Üniversite Öğrencileri Dikkat! Burs Başvuruları İçin Son Gün 8 Aralık

Üniversite Öğrencileri Dikkat! Burs Başvuruları İçin Son Gün 8 Aralık
Üniversitelerde yeni akademik dönem geçtiğimiz aylarda başladı. Yeni eğitim döneminin başlaması ile birlikte, öğrenciler ve aileleri burs başvurularına ilişkin haberleri yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, pek çok kurumdan...

Üniversitelerde yeni akademik dönem geçtiğimiz aylarda başladı. Yeni eğitim döneminin başlaması ile birlikte, öğrenciler ve aileleri burs başvurularına ilişkin haberleri yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, pek çok kurumdan burs açıklamaları gelmeye devam ederken, Kızılay da burs başvurularını almaya başladı.

Kızılay Burs Başvurusu

Üniversite öğrencileri burs arayışlarını sürdürürken, Kızılay da lisans ve ön lisans öğrencilerine sağlanacak burs için başvuruları almaya başladı. Kızılay'ın başvuruları alacağını açıklamasının ardından, söz konusu burs ödemesi için nasıl başvuru yapılacağı öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı.

Kızılay Burs Başvuru Ekranı

Kızılay burs ödemesine başvuruda bulunmak ve söz konusu burs ile alakalı detaylı bilgilere ulaşmak isteyen kişiler, Kızılay'ın resmi internet sitesi üzerinden ayrıntılara ulaşabilirler.

Kızılay Burs Başvurusu Şartları

Kızılay'ın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, başvuruda bulunmak isteyen kişilerde aranan genel şartlar şu şekilde:

  • T.C. vatandaşı ve Türkiye’de öğrenim görüyor olmak,
  • Yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası almamış ve sabıka kaydı bulunmuyor olmak,
  • Örgün öğretimde eğitim alıyor olmak,
  • Ara sınıflar için genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması ve bir dönemde 3 dersten fazla başarısız dersin olmaması,
  • Hazırlık sınıfı eğitimini tekrar etmiyor olmak,
  • Devlet üniversitesinde öğrenim görüyor veya vakıf (özel) üniversitelerinde %100 burslu eğitim alıyor olmak,
  • Birden fazla kamu kurumundan veya başka bir özel kurumdan burs / kredi almıyor olmak.

Kızılay Burs Başvuru Sonucu Ne Zaman Açıklanacak?

Kızılay'ın açıkladığı burs ödemesine, 8 Aralık 2022'ye kadar başvuru yapılabilecek. Sonuçların ilan edilmesi ve taahhütname onayı için ise 8-11 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek.

Kızılay Bursu Detayları

Kızılay bursuna dair detaylı bilgilere, Kızılay'ın resmi internet sitesinden ulaşılabilir. Söz konusu burs ödemesinin detaylarına, takvime, sık sorulan sorulara ve pek çok ayrıntıya