Uzman Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak Merak Ediliyor! İşte Detaylar

Uzman Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak Merak Ediliyor! İşte Detaylar
Uzman ve başöğretmenlik sınavı, 19 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşti. Sınav süreci tamamlanırken, sonuçlar sonrasında maaşların nasıl şekilleneceği de merak ediliyor. Sınav giriş yapanlar, maaş tutarlarında yapılacak düzenlemeyi...

Uzman ve başöğretmenlik sınavı, 19 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşti. Sınav süreci tamamlanırken, sonuçlar sonrasında maaşların nasıl şekilleneceği de merak ediliyor. Sınav giriş yapanlar, maaş tutarlarında yapılacak düzenlemeyi sorguluyorlar.

Uzman Öğretmen Maaşı

19 Kasım 2022'de gerçekleşen sınav sonucuna göre, uzman öğretmen olmaya hak kazanmış olan kişilerin maaşlarında artış yapılacak. Uzman öğretmen olmaya hak kazanan kişiler, bir derece atlayacaklar ve maaşlarında 1.342TL artış meydana gelecek. Görev süresi 10 yıl olan bir uzman öğretmen, 13.161 TL maaş alacak.

Uzman Öğretmenlik Sınav Sonuçları

Uzman Öğretmenlik sınavı, Türkiye genelinde tamamlanırken, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 19 Kasım 2022'de gerçekleşen sınavın sonuçları, 12 Aralık 2022'de açıklanacak.

Uzman Öğretmenlik Sınav Sonuç Ekranı

12 Aralık 2022 itibariyle açıklanacak olan sınav sonuçlarına http://odsgm.meb.gov.tr veya