Yeni normalleşme kararları açıklandı

Yeni normalleşme kararları açıklandı
1 Haziran'dan itibaren uygulanacak yeni tedbirlerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Bugün gerçekleşen kabine toplantısında alınan kararlar ana hatlarıyla açıklandı. İlerleyen saatlerde İçişleri Bakanlığının...

1 Haziran'dan itibaren uygulanacak yeni tedbirlerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Bugün gerçekleşen kabine toplantısında alınan kararlar ana hatlarıyla açıklandı. İlerleyen saatlerde İçişleri Bakanlığının yayınlayacağı genelgeyle birlikte uygulamanın detayları belli olacak.

Sokağa çıkma kısıtlaması kalktı mı? Hafta içi uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının saatlerinde esnetme yapıldı. Hafta sonunda cumartesi günleri uygulanan tam gün kısıtlama kaldırılırken pazar günü kısıtlama devam edecek.

Hafta içi ve cumartesi günleri 22.00-05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Hafta sonunda ise cumartesi 22.00 - pazartesi 05.00 arası sokağa çıkılamayacak. Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri vaka ve vefat sayısına, aşılamaya göre yeniden belirlenecek.

Restoran ve lokantalar için beklenen haber geldi. Restoran ve lokantalar pazar günleri hariç 07.00-21.00 saatleri arasında açık olacak. Bu saat aralığında masaya servis yapılabilecek iken, 24.00'e kadar paket servisle hizmet verilebilecek. Pazar günleri ise sadece paket servis yapılacak.

[irp posts="20767" name="Yüz yüze eğitim başlayacak mı? MEB açıkladı"]

Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu ve lunaparkların da yeni dönemde açılmasına karar verildi. 1 Haziran'dan itibaren bu işletmeler 07.00 ile 21.00 saatleri arasında (pazar günü hariç) açık olacak.

Nikah ve düğünlerde durum ne? Açık ve kapalı alanlardaki nikah ve nikah şeklindeki düğün törenleri yapılabilecek.

Üniversiteler açılıyor mu? 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül tarihinde başlayacak şekilde yürütülecek.

Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması devam edecek.