Türkiye'de İnternet Hızı Nasıl? En Hızlı İnternet Hangisi?

Türkiye'de İnternet Hızı Nasıl? En Hızlı İnternet Hangisi?
Türkiye'de internet hızının artmasına ilişkin çalışmalar her geçen gün devam ederken, çok sayıda yerde internet hizmeti alınamıyor. Speedtest, mobil ve ev interneti olarak ayırdığı istatistikleri farklı kalemlerde açıkladı...

Türkiye'de internet hızının artmasına ilişkin çalışmalar her geçen gün devam ederken, çok sayıda yerde internet hizmeti alınamıyor. Speedtest, mobil ve ev interneti olarak ayırdığı istatistikleri farklı kalemlerde açıkladı ve  en hızlı internet hizmeti veren şirketleri de paylaştı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre bu kapsamda yapılan testlere göre en hızlı Download sunan şirketler sıralaması şu şekilde:

TurkNet 55,82 Mbps,

Türksat Kablo 37,27 Mbps,

Turkcell 37,16 Mbps,

Vodafone 24,84 Mbps,

Türk Telekom 24,25 Mbps.

Farklı kategorilerde değerlendirmede bulunan Speedtest, gecikme süreleri olarak başlattığı incelemede 13 ms ile TurkNet listenin birinci sırasında yer aldığını aktardı. 20 ms gecikme süresi ile Türk Telekom ve Turksat Kablo ikinci ve üçüncü olurken, 21 ms ile Turkcell dördüncü 34 ms ile Vodafone ise beşinci oldu.

Türk Telekom Son Sırada Yer Aldı

Türkiye’de kullanıcıların evde kullandığı internet tarafında minimum 25 Mbps download ve 3 Mbps upload sunabilen ve bu noktada tutarlı bir sonuç ile internet sunan şirket yüzde 78.5 ile TurkNet oldu. Sıralamada yüzde 61,5 ile Turkcell ikinci sırada yer alırken, üçüncü sırada yüzde 58,4 ile Turksat Kablo, dördüncü sırada yüzde 50,1 ile Vodafone ve son sırada yüzde 48,6 ile Türk Telekom yer alıyor.