Ücretsiz Tercih Merkezleri Açıldı

Ücretsiz Tercih Merkezleri Açıldı
Edirne genelinde TEOG ve YGS/LYS tercih danışmanlığı için 47 ücretsiz tercih merkezi açıldı.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, TEOG tercih danışmanlığı ve YGS/LYS tercih danışmanlığı için il genelinde toplam 47 ücretsiz tercih merkezinin açıldığını söyledi.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, TEOG tercih danışmanlığı hizmetinin ücretsiz verilebilmesi için Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından danışmanlık merkezlerinin kurulduğunu açıkladı. Cırıt’ın yaptığı yazılı açıklamaya göre; Edirne merkezde 7, Keşan’da 5, Meriç’te 4, Uzunköprü’de 2, Lalapaşa’da 2, İpsala, Süloğlu, Havsa ve Enez’de birer tane olmak üzere toplam 24 TEOG tercih danışmanlığı merkezi kuruldu. Cırıt, açıklamasında ayrıca YGS/LYS tercih danışmanlığı için Edirne Merkezde 9, Keşan’da 5, Meriç’te 2, Uzunköprü’de 2, Havsa, İpsala, Enez, Lalapaşa ve Süloğlu’nda birer tane olmak üzere toplam 23 tercih danışmanlığı oluşturulduğunu söyledi.

İl genelindeki 47 tercih danışmanlığı merkezinde toplam 141 idareci ve öğretmenin, öğrencilere bilinçli tercih yaparak geleceklerine yön vermeleri konusunda katkı sağlanmasının amaçlandığını açıklayan Cırıt: "TEOG için 14-24 Temmuz, YGS/LYS için 18-26 Temmuz tarihleri arasında devam edecek mesleki rehberlik hizmetlerinden yararlanmak ve hizmet veren tercih danışma merkezlerini öğrenmek için http://edirnehhtram.meb.k12.tr adresinden detaylı bilgiye ulaşılabilmektedir." ifadelerine yer verdi.

Cırıt, açıklamasında tercihlerde dikkat edilmesi gereken hususları da sıralayarak: "Tercih yaparken mutlaka sıralamanızı ve yüzdelik diliminizi dikkate alın. Tercih sıralamanızı en çok istediğiniz bölüm ve liseden/üniversiteden başlayarak sıralayın.  Okumak istediğiniz bölümün, lisenin/üniversitenin olanaklarını iyice araştırın. ÖSYM ve TEOG kılavuzunu mutlaka okuyun, inceleyin. 'İleride hangi mesleği yaparsam mutlu olurum' sorusunu kendinize sorun. İstenmeyen üniversite ya da meslek, istenmeyen yaşamlara; sonucunda ise mutsuz insanlara sebep olabilir. Son olarak; öğrenciler, iyi bir geleceğe ve hedefindeki mesleğe ulaşabilmek için son kararlarını vermeden, mutlaka bir tercih danışmanıyla görüşmelidir." dedi. EJH