Ümit Özlale Kim, Hangi Partili? Siyasi Geçmişi Ne?

Ümit Özlale Kim, Hangi Partili? Siyasi Geçmişi Ne?
Milletvekili aday adaylığı başvurusu yapmayacağını söyleyen ve geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla gündem olan Yavuz Ağıralioğlu'nun istifa ettiği bildirilmişti. Bir programın canlı yayınına konuk olan Ümit Özalale...

Milletvekili aday adaylığı başvurusu yapmayacağını söyleyen ve geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla gündem olan Yavuz Ağıralioğlu'nun istifa ettiği bildirilmişti. Bir programın canlı yayınına konuk olan Ümit Özalale ise Ağıralioğlu'nun açıklamalarını değerlendirdi.

Değerlendirmeler sonrasında ise Ümit Özlale'nin kim olduğu araştırılmaya başlandı. Peki, Ümit Özlale kim? Kaç yaşında, nereli, siyasi geçmişi ne ve hangi partili?

Ümit Özlale Kim, Nereli ve Eğitimi Ne? 

28 Nisan 1972'de Almanya Holzheim'de düyaya gelen Ümit Özlale, 1990 yılında İzmir Fen Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini ise ODTÜ'de İktisat Bölümü'nde 1995 yılında tamamladı. 1998 yılında ABD'deki Boston College'da yüksek lisans ve doktorasını vererek 2001 yılında eğitim hayatını tamamlayarak iş hayatına atıldı.

Ümit Özlale'nin Kariyeri 

2001 yılında eğitimini tamamlayan Özlale, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü'nn öğretim üyesi görevini devraldı. 2006 yılında doçent, 2011 yılında profesör unvanı aldı. 2009'dan 2013 yılına kadar TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaptıktan sonra 2013 yılından sonra Özyeğin Üniversitesi'nde öğretim üyesi oldu ve Ekonomi Bölüm Başkanlığı görevine başladı.

Şu anda Harvard Summer School'da Kalkınma Ekonomisi dersleri vermeye devam eden Özlale, 2015'te akademisyenlerin kurduğu bir danışmanlık şirketi Sectoral and Economic Analysis Lab'in (SEAL) kurucu ortağı olmuştur.

Ayrıca Ümit Özlale, TÜBİTAK tarafından sadece 40 yaş altındaki üstün başarılı bilim insanlarına verilen Teşvik Ödülü'nü almıştır.

Özlale'nin Siyari Kariyeri 

Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğü'nde danışman olarak çalışan Özlale, bir dönem Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile projeler de yürütmüştür.

2020 Eylül ayında ise İYİ Parti'de Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini yürütmeye başlamıştır.