Üniversite Öğrencileri Dikkat! Burs Başvuruları Sona Eriyor

Üniversite Öğrencileri Dikkat! Burs Başvuruları Sona Eriyor
Üniversitelerde 2022-2023 eğitim dönemi, ülke genelinde geçtiğimiz haftalarda başladı. Yeni akademik dönemin başlamasının ardından öğrenciler ve aileleri burs arayışlarına hız kazandırdılar. Bu kapsamda, Vakıflar Genel...

Üniversitelerde 2022-2023 eğitim dönemi, ülke genelinde geçtiğimiz haftalarda başladı. Yeni akademik dönemin başlamasının ardından öğrenciler ve aileleri burs arayışlarına hız kazandırdılar. Bu kapsamda, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün sağlayacağı eğitim desteği için araştırmalar devam ediyor.

VGM Üniversite Burs Başvurusu

Vakıflar Genel Müdürlüğü, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için açtığı ortaöğretim burs başvurularının tamamlanmasının ardından, üniversite öğrencilerine sağlanacak burs ödemesi için de başvurular almaya başladı. Burs başvurusunda bulunmak ve detaylı bilgi edinmek isteyen öğrenciler, VGM’nin resmi internet sitesini ziyaret edebilirler.

VGM Üniversite Bursu Ne Kadar?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, üniversite öğrencilerine aylık 650 TL burs ödemesi yapılacak. Ortaöğretim bursu kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ise 200 TL destek sağlanacak.

VGM Burs Başvuru Tarihi

Yükseköğretim bursundan yararlanmak isteyen öğrenciler, 30 Kasım 2022 tarihine kadar başvurularını tamamlayabilecekler.