Vali Özdemir'i Ağlatan Ziyaret

Vali Özdemir'i Ağlatan Ziyaret
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ziyaret ettiği Şehit Polis Memuru Nefize Ösyoy'un kabrinde basın açıklaması yapan Edirne Valisi Günay Özdemir, gözyaşlarına hakim olamadı.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ziyaret ettiği Şehit Polis Memuru Nefize Ösyoy'un kabrinde basın açıklaması yapan Edirne Valisi Günay Özdemir, gözyaşlarına hakim olamadı. Dualar eşliğinde gerçekleştirilen anma töreninde duygulu anlar yaşandı.

8 Haziran 2016 tarihinde Mardin’in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Nefize Özsoy’un kabir ziyaretine Özdemir’in yanı sıra Nefize Özsoy’un annesi Hafize Çetin ve babası Süleyman Çetin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne Şehit Aileleri Derneği Başkanı Faruk Çiftçi katıldı. Yeni Şehir Mezarlığı'nda düzenlenen törende Özdemir, Özsoy’un kabrine Türk bayraklı çiçek bırakırken, anma programı Selimiye Camii Müezzini Yusuf Serenli'nin dualarıyla devam etti. Dua okuması sırasında Vali Özdemir ve baba Çetin duygulanırken, duaların ardından Özdemir basın açıklaması yaptı.

"TÜRK MİLLETİ TARİHE GEÇTİ"

Özdemir, gözyaşlarına hAkim olamadığı açıklamasında: "15 Temmuz, Türkiye'nin tarihi boyunca başına gelebilecek en büyük felaketti. Halkımızın büyük bir gayreti vatanına, bayrağına, cumhuriyete, Atatürk'e sahip çıkarak gerçekten ciddi bir savaş verildi ve sonunda da tankları kovalayan millet olarak Türk Milleti tarihe geçti. Bu vatan için şehit olan tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Biz o şehitlerimize, o gazilerimize layık olabilmek için görev yapmaya çalışıyoruz, inşallah layık oluruz. Rabbim bir daha bu günleri göstermesin." ifadelerine yer verdi. EJH

Gündem Gazetesi / Uğur Akagündüz