WSJ, AKP Kalesi Kayseri Analizini Yayımladı: Bıçak Sırtı Bir Seçim!

WSJ, AKP Kalesi Kayseri Analizini Yayımladı: Bıçak Sırtı Bir Seçim!
Dünya genelinde Türkiye seçimlerine ilişkin analizler basında artarken Wall Street Journal, AKP'nin güçlü olduğu Kayseri kentinde seçmenlerin nabzını tuttuğu bir analiz yayımladı.En Zorlu Seçim Süreci14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek...

Dünya genelinde Türkiye seçimlerine ilişkin analizler basında artarken Wall Street Journal, AKP'nin güçlü olduğu Kayseri kentinde seçmenlerin nabzını tuttuğu bir analiz yayımladı.

En Zorlu Seçim Süreci

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek kritik seçimleri yakından takip eden birçok gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomik kriz ve deprem felaketi nedeniyle güç kaybettiğine dikkat çekti. Wall Street Journal, "Erdoğan, ekonomik nedenlerden dolayı en zorlu seçim süreciyle karşı karşıya" başlıklı bir seçim analizi yayınladı.

AKP'nin çoğunluklu oy aldığı illerden Kayseri'de seçmenlerle görüşen WSJ, ekonomik yönetime karşı öfkenin arttığına ve yüksek enflasyonun nedeniyle AKP seçmenlerinin etkilediğine dikkat çekti. Kayseri'de Erdoğan'a desteğin azaldığını söyleyerek WSJ'yle konuşan AKP yöneticilerinden Mustafa Seven, "Bu defaki seçim bıçak sırtı. Kaybedeceğimizi düşünmüyorum ama çok rahat da değiliz" dedi.

Seçmen Hükümetten Uzaklaştı

Kayseri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz, ekonominin yavaşlaması ve enflasyonun artması nedeniyle seçmenin hükümetten uzaklaştığını belirterek, "İnsanların cebinde para kalmadı" dedi. ABD gazetesine konuşan bir esnaf da ekonominin durumu nedeniyle AKP'ye desteğini çektiğini söyleyerek, "Hükümet pembe bir tablo çiziyor ama gerçek başka" diye konuştu.

Wall Street Journal ise son yıllarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi üzerindeki kontrolünü artırmasının, faizlerin art arda düşmesiyle döviz krizine ve TL'de hızlı değer kaybına neden olduğunu belirtti. Haberde, sanayicilerin ve ihracatçıların da krizden büyük yara aldığına dikkat çekilerek, ekonomideki sıkıntıların Erdoğan'ı daha önce iktidara taşıyan partizanlığı zayıflattığı görüşüne yer verildi.