Yavuz Ağıralioğlu İstifa Nedenini TBMM'de Açıkladı

Yavuz Ağıralioğlu İstifa Nedenini TBMM'de Açıkladı
Millet İttifakı'nın ortak olarak çıkardığı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini söyleyen eski İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, istifasının nedenini açıkladı.TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen...

Millet İttifakı'nın ortak olarak çıkardığı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini söyleyen eski İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, istifasının nedenini açıkladı.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Yavuz Ağıralioğlu şunları kaydetti:

"Partime Yük Olmaya Başladım"

Geçen haftaki basın toplantısındaki itirazlarım, benim siyasi olarak millete verdiğim sözlerdi. Ben milletimin beni bildiği, sevdiği yerde beni bulsunlar diye kalbimi bu hatta hizaladım.

Bugün benim için siyasi mücadelem içinde, partim ve partimin aidiyet duyduğu bu pakt içerisindeki pozisyonum partime yük olmaya başladı. İstifa arkasında böyle bir duyguyu barındırıyor. Partimin grup kararı ile ortak adaylık iradesine imza atmadım.

"Benim İçin Erdemli Olan Buydu" 

Sözlerine devam eden eski İYİ Partili, milletvekili adaylığına başvurmadığını ve onun için erdemli olanın bu olduğunu söyledi:

İtirazlarıma, partimin rencide edilmesine, emeklerinin 3-5 günlük süreçte heba edilmesine itiraz ettim. Dayatmayı kabul edilemez bulduğumu ifade ettim. Milletvekilliği adaylığına da başvurmadım. Benim için erdemli olan buydu.

Açıklamalarımla partimin siyasal zeminini gölgeler hale geldim. Yük haline geldim. Ben kendimi siyasi iradelerine yük olma alanından çekiyorum.