Yunanistan'ın geri ittiği göçmenler donarak hayatını kaybetti

Yunanistan'ın geri ittiği göçmenler donarak hayatını kaybetti
Yunan güçleri tarafından geri itilen 9 göçmen donarak hayatını kaybetti. Ayrıca donma riski bulunan bir göçmen de hastaneye sevk edildi. Edirne Valiliği, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.Valilikten yapılan açıklamaya...

Yunan güçleri tarafından geri itilen 9 göçmen donarak hayatını kaybetti. Ayrıca donma riski bulunan bir göçmen de hastaneye sevk edildi. Edirne Valiliği, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, bugün Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Paşaköy köyünde Yunanlılar tarafından geri itilen ve donarak vefat eden 9 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı.

Ayrıca donma riski altındaki bir göçmen ise kurtarılarak Keşan devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Valilik, "Tıbbi yardım ihtiyacı olabilecek göçmenler için bölgedeki arama tarama faaliyetlerimiz devam etmektedir. Konuyla ilgili adli soruşturmaya başlanmıştır." açıklamasını yaptı.

2 CANSIZ BEDENE DAHA ULAŞILDI 

Arazide yapılan arama tarama çalışmaları sonrasında 2 göçmenin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Hastaneye sevk edilen göçmen de kurtarılamayarak vefat etti. Vefat eden göçmen sayısı 12’ye ulaşmış oldu.

Jandarma, sınır birlikleri, polis ve AFAD ekipleri tarafından arama tarama faaliyetlerine devam edildiği bildirildi.

İÇİŞLERİ BAKANINDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ayakkabıları çıkarılmış, elbiseleri soyulmuş Yunan sınır birlikleri tarafından geri itilmiş 22 göçmenden 12'si dondu. AB çaresiz, cılız ve insanlıktan yoksun. Yunan sınır birlikleri, mağdura cani, FETÖ'ye müşfik. Allah rahmet eylesin." dedi.