18-80 yaş arası istisnasız herkes alıyor! PTT'den parayı kapın!

18-80 yaş arası istisnasız herkes alıyor! PTT'den parayı kapın!
2022 yılı itibari ile devlet yardımları hız kazandı. Yardım kapsamında yeni destekler ile ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada yardımların 18 yaş ile 80 yaş arasında ki vatandaşlara yapılacağı duyuruldu. Ancak...

2022 yılı itibari ile devlet yardımları hız kazandı. Yardım kapsamında yeni destekler ile ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada yardımların 18 yaş ile 80 yaş arasında ki vatandaşlara yapılacağı duyuruldu. Ancak destek başvuruları ile ilgili henüz resmi olarak bir başvuru tarihi verilmedi. Uzmanların görüşlerine göre başvuru tarihleri önümüzde ki günlerde netlik kazanacak.

Başvurusu olumlu sonuçlanan kişiler ise ödemelerini doğrudan PTT şubelerinden kolay bir şekilde alabilecek. Yapılacak yardımlar ise geri ödemesiz olacak. Böylece nakit desteği konusunda önemli kazanımlara sahip olmak da mümkün oluyor. Tam da bu noktada başvuru zamanını kaçırmayan için harika fırsatlardan da söz edebiliyoruz!

Nasıl Başvuru Yapılır?

Yardımlara başvuru yapmak için tek bir yol bulunmaktadır. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar ilk olarak e-devlet sistemine giriş yapması gerekmektedir. Ardından arama bölümüne SGK yardım yazarak aratması gerekmektedir. Bu aşamadan sonra kullanıcının karşısına çok sayıda yardım çeşidi çıkmaktadır.

Başvuru yapan aday bu seçenekler arasından kendisine uygun olanı seçip ilgili alanları doldurması ve son olarak başvuru yap butonuna tıklaması gerekmektedir. Yapılan başvurular ise en geç 3 iş günü sonunda sonuçlanmaktadır. Başvuru olumsuz sonuçlanan adaylar ise tekrar başvuru yapamamaktadır. Bu nedenle vatandaşların başvurularını dikkatli bir şekilde yapması tavsiye edilmektedir.

Aktif Olan Yardımlar Hangileri?

2022 yılının eylül ayı için aktif olan toplamda 6 adet yardım bulunmaktadır. Bu yardımlar ise genel olarak şu şekildedir. Süt yardımı, bakıcı yardımı, Doğum sonrası yardım, iş görmezlik parası, cenaze parası ve son olarak eğitim desteğidir. Süt yardımı ve doğum sonrası yardımlar sadece kadınların başvuru yapabileceği yardımlar olup sigortasızlık şartı aramaktadır. Sigorta süresi 1 yıldan fazla olan kadınlar bu yardımlardan yararlanamamaktadır.

Öte yandan bakıcı yardımı için de aranan bazı şartlar bulunmaktadır. Öncelikle bakıcı yardımı almak isteyen vatandaşların çalışması gerekmektedir. En az 1 yıl sigortalı olmaları da gerekmektedir. Son olarak ise cenaze ve eğitim destekleri için şart aranmamaktadır. İsteyen herkes bu yardımlardan faydalanabilir.

https://edirnejethaber.com/emeklinin-maas-hesaplarina-yarin-para-yatacak-hemen-ptt-subesine-gidin/