Asgari Ücret Zammı İçin Kulislerde Konuşulan Oran Belli Oldu!

Asgari Ücret Zammı İçin Kulislerde Konuşulan Oran Belli Oldu!
Yıl sonuna yaklaşık bir buçuk aylık bir süre kala, milyonlarca asgari ücretlinin gözü kulağı yapılacak zamma çevrildi. Bu kapsamda, yetkili isimler gerçekleşecek zam hakkında net bir rakam telaffuz etmezken, kulislerde çeşitli...

Yıl sonuna yaklaşık bir buçuk aylık bir süre kala, milyonlarca asgari ücretlinin gözü kulağı yapılacak zamma çevrildi. Bu kapsamda, yetkili isimler gerçekleşecek zam hakkında net bir rakam telaffuz etmezken, kulislerde çeşitli oranlarda konuşuluyor. Gündeme gelen yeni söylentiler sonrasında, asgari ücret zammı için de hesaplamalar yapılmaya başlandı.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı 7-8-9 Aralık arasında, belirlenen bir günde gerçekleşecek. Toplantı öncesinde konuşulan iddialara göre, asgari ücrete en az yüzde 50 oranında zam yapılabilir. Söz konusu iddialar gerçekleşir ve yüzde 50 zam yapılırsa, 5.500 TL olan asgari ücret 8.250 TL seviyesine yükselmiş olacak. Kulislerde konuşulan zam oranına ilişkin resmi makamlardan ise henüz bir açıklama geldi. Yapılacak zammın, enflasyon verilerinin ardından netleşmesi bekleniyor.

Enflasyon Verisi Takip Ediliyor

Asgari ücrete yapılacak zam için kasım ve aralık ayı enflasyon verileri yakından takip edilecek. Söz konusu veriler, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam için de belirleyici olacak. Bu nedenle, 3 Ocak 2023'te açıklanacak olan aralık ayı enflasyon verisi ile birlikte, maaş zamları için daha net bir tablo oluşacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, hiç kimsenin enflasyona ezdirilmeyeceğini belirtmişti. Bu kapsamda, yapılacak zammın enflasyon oranının üstünde olmasına kesin gözüyle bakılıyor.