Asgari Ücret Zammı İçin Yeni Gelişme! Milyonlarca Kişinin Merak Ettiği Tarih Belli Oldu

Asgari Ücret Zammı İçin Yeni Gelişme! Milyonlarca Kişinin Merak Ettiği Tarih Belli Oldu
Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zammına ilişkin açıklamaları yakından takip ediyor. Bu kapsamda, asgari ücrete yapılacak zammın belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun...

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zammına ilişkin açıklamaları yakından takip ediyor. Bu kapsamda, asgari ücrete yapılacak zammın belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı 7 Aralık'ta, ikinci toplantı ise 14 Aralık'ta gerçekleşti. İkinci toplantının ardından, üçüncü toplantının ne zaman yapılacağı merak ediliyordu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Ne Zaman Toplanacak?

Asgari ücrete yapılacak zam oranı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ardından belli olacak. 7 Aralık ve 14 Aralık'ta gerçekleşen toplantıların ardından, üçüncü toplantının hangi tarihte yapılacağı belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı, 20 Aralık tarihinde gerçekleşecek.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

Asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili henüz resmi açıklama yapılmasa da çeşitli iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. Asgari ücrete yapılacak artış ile ilgili konuşulan iddialara göre, asgari ücret 8.000 TL'nin üstünde olabilir. Asgari ücret zammı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun nihai toplantının ardından yıl sonuna kadar netlik kazanması bekleniyor.