0-18 Yaş Çocuğa Yeniden Yardım Müjdesi! 3038 TL 3 Gün Sonra Ödenecek

0-18 Yaş Çocuğa Yeniden Yardım Müjdesi! 3038 TL 3 Gün Sonra Ödenecek
Devlet kalem sayısına çocuk yardımı ödemeye devam ediyor. İşte yeni destek açıklaması

Devlet dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşın yanında olmaya devam ediyor. Uzun süredir destek programları kapsamında çok fazla kalemde ödeme yapılmaktayken, yeni bir destek ödemesi de çocuklu kadınlara yapılıyor. Doğum yapan kadın ister çalışıyor olsun ister ev hanımı olsun 1300 TL'ye kadar tek seferlik çocuk ödemesi alabiliyor. Öte yandan SED yardımları kapsamında da 0-18 yaş arası çocuğu olan anneye 3038 TL destek ödemesi sağlanıyor. Uzun zamandır devam eden SED programında bir çok farklı kalemde ödeme mevcuttur. Başvuruların devam ettiği ve bir kaç basit şarta ödemelerin hemen başladığı çocuğu olan anneye destek ödemesi kapsamında ödenen yardım miktarı hakkında geçtiğimiz gün güncelleme yapılmış ve ödemeler 3038 TL'ye yükseltilmişti.

tl15-001.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı süzgecinden geçen ve onay alan her yardım ya bireysel ya da hane bazlı olarak yapılmakta iken çocuk doğum yardımı annelere sağlanıyor. PTT üzerinden doğum yapan her anne bu ödemeyi alabiliyor. Bu yardımlar için başvurular e-Devlet ya da SYDV'ler üzerinden tamamlanabilmekte iken ödemeler ise PTT üzerinden sağlanıyor.

SED Ödemeleri Kaç Para Oldu?

Çocuğu olan hanelere verilen destek ödemeleri amacı dare gelirlinin refah ortamını arttırmak amacını hedeflerken, diğer taraftan da eğitim, sağlık gibi ihtiyaçların kalitesinin yükselmesini sağlıyor. SED desteği başvuru nasıl yapılır? SED ödemeleri kaç para oldu?

tl20.jpg

Hanenin ekonomik durumuna göre ve çocuk sayısına göre yapılan destek ödemesi kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı SED yardımları ile alakalı açıklama yapmış ve zamlandığını duyurarak "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2.337 TL'den 3.038 TL'ye yükseldi. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yap olan ödemelerin aylık ortalaması 3.644 TL'den 4.853 TL'ye çıkarıldı" demiştir.

SED Başvurusu Yapma

Devletin sunduğu tüm yardım imkanları için başvurular E-Devlet üzerinden sağlanmaktadır. Elektronik ortam olarak sunulan bu kolay başvurunun yanı sıra bağlı bulunulan kaymakamlıklara gidilere de başvuru yapılmaktadır. Her ayın 25'in de otomatik olarak hesaplara tanımlanmaktadır.