0,69 faiz ve 180 ay vadeli kredi kampanyasının hangi illerde başlayacağı belli oldu! Pilot şehir hangisi?

0,69 faiz ve 180 ay vadeli kredi kampanyasının hangi illerde başlayacağı belli oldu! Pilot şehir hangisi?
"İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi" doğrultusunda verilecek 0,69 faiz ve 180 ay vadeli kredi kampanyasının ilk olarak hangi illere verileceği ve pilot ilin hangisi olacağı belli oldu. Peki, kampanyanın detayları neler? Pilot il hangisi? İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin İzmir'de katıldığı "Türkiye İklime ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi" programında kredi kampanyasını kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Özhaseki, “İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi” çerçevesinde İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'da riskli yapıların dönüştürülmesinde enerji verimliliği esas alınarak aylık yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle 2,5 milyon liraya varan kredi desteği sağlanacağını duyurdu.

Özhaseki'nin açıklamaları şu şekilde:

“Dünya Bankası ile imzaladığımız bir anlaşmayı hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda; İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ’ın kentsel dönüşümüne büyük bir katkı sağlayacak “İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi”ni başlatıyoruz.

Hedefimiz, iklim değişikliğinin Türkiye’ye etkilerini minimuma indirgemek ve kentlerimizi afetlere dirençli hale getirmek. Beş kentimizi kapsayan projede pilot kentimiz ise İzmir’dir.

thumbs-b-c-143ddd8d1ae16e7617cbc13965f17133.jpg

İKLİM VE AFETLERE DAYANIKLI ŞEHİRLER PROJESİ DETAYLARI NELER?

Bu beş ilimizde, riskli yapıların dönüştürülmesinde enerji verimliliği temel olacak. Proje çerçevesinde iklim dostu ve afetlere dayanıklı konut ve iş yeri yapımı için hak sahiplerine uygun maliyetli finansman olanağı sağlayacağız.

2,5 milyon liraya varan kredi desteği vereceğiz. Aylık yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle verilecek.

Başka evi bulunmayan orta ve düşük gelirli yurttaşlarımıza; şehit ve gazi yakınlarına, emeklilere ve engellilere yıllık yüzde 0,25 faiz indirimi olanağı tanıyacağız.

Aynı zamanda, A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi olan yapılar için yıllık yüzde 0,50, B sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0,25 faiz indirimi uygulayacağız. Ödemeler, inşaat ilerleme seviyesine bağlı olarak gerçekleştirilecek.

Projeye kapsamında beş ilimizin dönüşümünde büyük bir adım atmış olacağız. Amacımız, İzmir’i, İstanbul’u ve tüm Türkiye’yi, başta iklim değişikliği olmak üzere deprem, sel ve heyelan gibi bütün afetlere karşı dayanıklı hale getirmektir.”