100 Bin TL Geri Ödemesiz Yardım! Ev Onarım ve Eşya Alım Desteği 2023
Bakanlıkların yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar için duyurduğu desteklerden biri de ev onarım ve eşya yardımı oldu. Evini onarmak isteyen ya da evinde eşya olmayıp bunları karşılayamayacak durumda olan aileler için bakanlık, 100 bin TL'ye varan nakdi desteğini duyurdu.
Konut ve Barınma Maliyetleri Çok Pahalı
Devam eden enflasyon süreciyle birlikte geçinmenin zorlaştığı bugünlerde konut fiyatları ve barınma maliyetleri oldukça yüksek. Kira fiyatlarındaki yüksek artış, özellikle ihtiyaç sahiplerini zorlarken, evlerde onarım ve eşya eksiklikleri de sağlıksız bir yaşamı beraberinde getiriyor.
Bakanlıklar ise bu noktada evin onarıma ihtiyacı olması durumunda ya da eşyası olmayan vatandaşlar için nakdi destekler sağlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ev onarım ve eşya alımı için 100 bin TL'ye kadar nakit veriyor.
100 Bin TL'ye Kadar Nakit Desteği
Şartları sağlayan aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 100 bin TL'ye kadar nakit desteği veriyor. İhtiyaç sahipleri, aldıkları bu yardımlarla evlerinde gereken onarım işlemlerini yapabildikleri gibi, yaşam şartlarını iyileştirebiliyorlar. Ayrıca, evlerinde eksik olan eşyaları da alabiliyorlar.
Kimler Ev Onarım ve Eşya Alım Yardımından Faydalanabilir?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın verdiği bu nakit desteğinden sadece ihtiyaç sahipleri faydalanabilmektedir. İhtiyaç sahiplerinin kullanması için sunulan bu desteğin şartları arasında hane içindeki kişi başı aylık ortalama gelirin 2.835 TL'den düşük olması bulunuyor.
Ayrıca ev onarım desteği almak isteyenlerin yaşadıkları evin de sağlığı bozacak durumda olması şartı bulunuyor.
Öte yandan bakanlık genel olarak başvuru yapanların yaşlılık, engellilik, dul olmak, tek ebeveynli aileden olma gibi özel şartlardan birini sahip olmasını da talep ediyor.
Ev Onarım ve Eşya Alım Yardımı Başvuruları Nasıl Yapılır?
Diğer bakanlık yardımlarında da olduğu gibi, ev onarımı ya da eşya alım yardımı için başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na yapılıyor. Başvurular bakanlıklar tarafından önce değerlendiriliyor ve daha sonra da doğruluk tespiti yapılıyor. Sonrasında ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti yardımın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine karar veriyor.