1560 TL- 3122 TL Ödemeler Start Verdi! TCKN Son Hane 0, 2, 4, 6 olanlar Hemen PTT'ye Koşsun

1560 TL- 3122 TL Ödemeler Start Verdi! TCKN Son Hane 0, 2, 4, 6 olanlar Hemen PTT'ye Koşsun
T.C kimlik numarası son hanesine göre yapılan destek ödemeleri devam ediyor. Tek başvuruya yukarıda yazan yardım ödemeleri PTT üzerinden yapılıyor

T.C kimlik numarası son hanesine göre yapılan destek ödemeleri devam ediyor. Delet dar gelirli ihtiyaç sahibi vatandaşın yanında olduğunu sağladığı destekler ile ispatlarken, bu kapsamda yapılan ödemeler ya kişi bazında ya da hane bazında yapılmaktadır. Her desteğin miktarı değişkenlik göstermektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli olduğu ispatlanan hanelere sağlanan yardım kalemleri arasında bir çok ödeme bulunmakta iken bu ödemeler ise düzenli ya da tek seferlik olarak sağlanmaktadır. Milyonlarca kişiyi rahat ettirecek destek ödemeleri mevcuttur. Tek şartın dar gelirli olunması ve başvurmak olduğu devlet destekleri, başvurunun kabulü akabinde hemen hesaplara yatırılmaktadır.

2023 yılına girilmesi ile birlikte, asgari ücrete yapılan zam oranında yardım ödemelerine de zam yapılmış bulunmaktadır. E-devlet üzerinden yapılan başvuruların kabul edildiği yardım ödemeleri için başvurular dar gelirliyi beklemektedir. Dar gelirli vatandaşın yakından ilgilendiği bir çok destek ödemesini haberimizde derledik. Aileden bir kişinin bile başvurusunun yettiği destek ödemeleri kapsamı ve başvuru şartları sizlerle.

tl19.jpg

Aile Destek Programı

Dar gelirli vatandaşın en çok faydalandığı destek programı Aile Destek Programı olarak bilinmektedir. Geçtiğimiz sene 450 TL-600 TL olan destek tutarı 850 - 1.250 TL aralığına yükseltilmiştir.

tl66-kopya.jpg

Doğalgaz Tüketim Yardımı

Kış yardımı olarak da bilinen doğalgaz tüketim yardımında yıllık 415 lira ile 1150 lira arasında ilden ile değişkenlik gösteren yardım tutarı 900 lira ile 2500 lira arasına yükseltilmiştir bulunmaktadır.

tl60.jpg

Elektrik Tüketim Desteği

Elektrik tüketim desteği hanede bulunan kişi sayısına ve harcanan kilovat elektriğe bağlı olarak değişkenlik gösterirken, ödemeler şu şekildedir

1-2 kişilik hanelere 75 kw karşılığı 108 TL

3 kişilik hanelere 100 kw karşılığı 144 TL

4 kişilik hanelere 125 kw karşılığı 180 TL

5 ve üzeri nüfusa sahip hanelere 150 kw karşılığı 216 TL destek sağlanmaktadır.

tl55.jpg

Elektrik Faturası Yardımı için Şartlar

Çok sayıda dar gelirlinin faydalandığı elektrik desteği ödemeleri vatandaşın cebini bir nebze de olsun rahatlatmaktadır. düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan haneler bu desteği alabilmektedir. Diğer yardımlardan kaydı bulunduğu için yeni bir başvuru yapılması na gerek olmayan elektrik desteği için hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmeleri yeterli olacaktır.

Doğalgaz Tüketim Yardımı Başvuru Şartları

Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet eden vatandaşa yönelik düzenlenen bu yardım için başvuru e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Başvuru sonrasında ön eleme kriterlerini geçen ve SYD Vakıflarınca hak sahipliği kararı verilen kişiler bu ödemelerden faydalanacaktır. Hane başı 2022 yılı için yıllık 900 TL ila 2.500 TL arasında değişkenlik göstermektedir. 2023 yılı için de aylık baz da 1 kişilik aile 130.09 TL, 3 kişilik aile 173.46 TL, 4 kişilik aile 216.82 TL, 5 kişilik aile 260.19 TL ödeme yapılmaktadır.