2023-2024 KYK Burs ve Kredi Tutarı! O Tarihte 11250 Lira Toplu Olarak Ödenecek

2023-2024 KYK Burs ve Kredi Tutarı! O Tarihte 11250 Lira Toplu Olarak Ödenecek
Öğrencilere kredi ya da burs şeklinde verilen KYK ödemeleri, yeni eğitim öğretim döneminde de merakla takip ediliyor. Her yıl ihtiyaç sahibi olsun olmasın öğrencilere kredi şeklinde de ödeme veren KYK, bu yıl da yine öğrencilere olan desteğini sürdürüyor.

Her yıl öğrencilerin aldığı KYK ödemelerinin bu yıl da devam edeceği netleşti. Dar gelirli olsun olmasın, burs ve kredi şeklinde ödemeler veren KYK, geçtiğimiz yıl tutarları da güncellemişti. Devlet destekli olarak ödenen kredi ve burslarda öğrencilerin yaptıkları başvuruya göre ödeme yapılır. TC kimlik numaralarına göre gerçekleştirilen ödemeler, öğrencilere destek olmayı amaçlamaktadır.

Peki, bu kapsamda KYK’nin her yıl devam ettirdiği burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? Bu yıl 3 aylık toplu KYK parası ne zaman yatacak? Kimler burs, kimler kredi alabilecek? 2023-2024 eğitim yılı KYK güncel burs ve kredi tutarı ne kadar oldu?

2023-2024 KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

kyk.jpg

Öğrencilere uygun fiyatlı barınma imkanı da sunan KYK, bu yıl henüz yurt başvurularını açmadı. 2023-2024 KYK yurt başvuruları ile ilgili henüz bir takvim açıklanmazken, üniversite kayıt işlemleri bugün itibarıyla başladı. Bu nedenle KYK yurt başvurularının da oldukça yakın bir dönemde başlaması bekleniyor. Ancak söylediğimiz gibi, şimdilik net bir takvim yok.

KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK yurt başvuru işlemi e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. e-Devlet sistemine şifre ve TC kimlik numarası ile giriş yapan öğrenciler, arama kısmına “KYK” yazarak başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Aynı şekilde KYK yurt başvuru sorgulama ekranı da yine e-Devlet üzerinde yer almaktadır.

KYK Burs ve Kredi Güncel Tutar Kaç TL Oldu?

2023 yılında yapılan yeni bir güncelleme ile KYK burs ve kredi tutarları lisans ve önlisans öğrencileri için 1250 TL olarak belirlendi. Bu kapsamda yüksek lisans öğrencileri için bu tutar 2500 TL ve doktora öğrencileri için de 3750 TL olmuştu. Henüz yeni bir açıklama daha yapılmadığı için bu yıl da uygulanması gereken burs ve kredi tutarları böyle. Ancak, detaylar yine yapılacak olan açıklamalardan sonra belli olacak.

kyk-kredi.jpg

KYK Burs ve Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yukarıdaki yurt başvurularında da açıkladığımız üzere KYK burs ve kredi ödemelerini alabilmek için, e-Devlet üzerinden başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuru yapan adaylar, puan ve sıralamalarının uygun olması durumunda burs alırlar. Puanı uygun olmayan öğrenciler de kredi almaktadır.

İlk KYK Ödemeleri 3 Aylık Toplu Olarak Yatacak!

Geçtiğimiz yıllarda eylül ayında başlatılan KYK burs ve kredi başvurularında ilk ödemeler, 3 aylık (ekim, kasım ve aralık ayları) toplu olarak yatmıştı. Geçtiğimiz yıl aralık ayında 3 aylık toplu ödemeler yatırılırken bu yıl için herhangi bir takvim yok. Ancak yine aralık ayında toplu bir şekilde hesaplara yatırılması bekleniyor.

Buradan hareketle bir hesaplama yapacak olursak; önlisans ve lisans öğrencileri toplu olarak 3750 TL, yüksek lisans öğrencileri 7500 TL ve doktora öğrencileri de 11250 TL KYK kredi veya bursu alacaklar. Sonraki aylarda ise belirlenen tutar şeklinde yatmaya devam edecek.