2023 Asgari Ücret Belirleniyor! Nefesler Tutuldu, 81 Milyon Bekliyor

2023 Asgari Ücret Belirleniyor! Nefesler Tutuldu, 81 Milyon Bekliyor
Türkiye’nin gündeminde şu anda ilk sırayı asgari ücret konusu alıyor. Vatandaşların gözü ve kulağı 2023 yılında asgari ücrete gelecek olan zamma odakladı. Çok sayıda vatandaşın yakından takip ettiği 2023 asgari ücreti...

Türkiye’nin gündeminde şu anda ilk sırayı asgari ücret konusu alıyor. Vatandaşların gözü ve kulağı 2023 yılında asgari ücrete gelecek olan zamma odakladı. Çok sayıda vatandaşın yakından takip ettiği 2023 asgari ücreti belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılmıştı.

7 milyondan fazla çalışanı doğrudan, tüm vatandaşları ise dolaylı olarak ilgilendiren 2023 asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç saat 14.00’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapılan ikinci toplantıyla devam edecek.

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamı milyonlarca vatandaş tarafından merakla bekleniyor. Vatandaşlar, asgari ücrete yapılacak 2023 zammına ilişkin açıklamaları da yakından takip ediyor. 2023 asgari ücretin belirlenmesine az bir zaman kala açıklamalar da peş peşe yapılırken 2023 asgari ücrete ilişkin tahminlerde yapılıyor.

2023 Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

Vatandaşlar asgari ücrete 2023 yılında yapılacak zammı bekliyor. Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nun toplantılarını tamamlanmasından sonra 2023 asgari ücret resmi olarak ortaya çıkacak.

Asgari ücrete yapılacak zammın belirlenmesi için asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısı 7 Aralık’ta düzenledi. Komisyon, ikinci toplantı bugün bir araya gelecek.

Toplantılardan çıkan 2023 asgari ücret rakamını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 81 milyon vatandaşa duyurması bekleniyor.

Asgari Ücret Komisyonu Toplantısı 2. Kez Yapılacak

Hükümet, işveren ve işçi temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında bugün ikinci kez toplanacak.

Tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında pazarlık süreci devam ediyor.

7 Aralık 2022 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda ilk toplantısını gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını ise bugün yapacak.

Pazarlık kapsamının belirlenmesi açısından önem taşıyan bu toplantıda, temel ekonomik veriler gündemde olacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları temsilcilerinin, ekonomik veri ve raporları komisyonla paylaşacağı bu toplantıda, tarafların ilk rakamları da telaffuz edeceği tahmin ediliyor.

İşçi kesimini komisyonda temsil eden TÜRK-İŞ'in, gelir vergisi tarifesinin çalışanlar lehine düzenlenmesi ve sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması konularını da toplantıda masaya yatıracağı belirtildi.

2023 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Hükümetin, 8 bin TL üzerinde bir teklifle Asgari Ücret Tespit Komisyonu masasına oturacağı öne sürüldü.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada 2023 asgari ücrete ilişkin, “Asgari ücret, memur ve emekli maaşları başta olmak üzere çalışanların refah seviyelerinde gerilemeyi telafi etme yönündeki gayretlerimizin enflasyon maskesinin ardında sığınan haramzadelerce akamete uğratılmasına rıza gösteremeyiz” denildi.