2023 Asgari Ücret İçin Dikkat Çeken Tahmin! Milyonlarca Vatandaş Merakla Bekliyordu

2023 Asgari Ücret İçin Dikkat Çeken Tahmin! Milyonlarca Vatandaş Merakla Bekliyordu
2023 yılının yaklaşması ile yeni asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. Asgari ücret 2023 zammına ilişkin çok sayıda tahmin ve değerlendirme yapıldı.2022 senesinin sonuna yaklaşılmasıyla beraber, milyonlarca vatandaş...

2023 yılının yaklaşması ile yeni asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. Asgari ücret 2023 zammına ilişkin çok sayıda tahmin ve değerlendirme yapıldı.

2022 senesinin sonuna yaklaşılmasıyla beraber, milyonlarca vatandaş asgari ücret zammına yönelik yapılacak açıklamaları büyük bir merakla bekliyor.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücret zammı için çeşitli iddialar her geçen gün gündeme gelmeyi sürdürürken, çalışanlar da zam oranına ilişkin açıklamaları heyecanla bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğinin altını çizdi. Bu sebeple yapılacak zammın, enflasyon oranının üzerinde olmasına kesin gözle bakılıyor.

Ünlü Bankadan Asgari Ücret Tahmini

Dünyaca ünlü banka, 2023 senesi için asgari ücrete dair flaş bir tahmin geldi. Asgari ücret 2023 zammına dair Morgan Stanley, yüzde 60 oranında zam yapılacağını tahmin etti.

Morgan Stanley raporunda, Ocak 2023'te Türkiye'deki asgari ücrete yüzde 60 oranında zam uygulanacağı belirtildi.

ABD merkezli ünlü yatırım bankası Morgan Stanley “CEEMEA Ekonomik Görünüm” isimli raporunda Türkiye’ye dair değerlendirmeler yaptı. Raporda Türkiye’nin 2023’teki büyüme tahmini yüzde 2,8, 2024 senesi tahmini ise yüzde 2,4 olarak tahmin edildi. Öte yandan, raporda Türkiye’de Ocak 2023’te uygulanacak asgari ücrete yüzde 60 zam yapılacağı belirtildi. Bankanın tahminleri doğru çıkarsa, asgari ücrete yüzde 60 zam uygulanması durumunda asgari ücret 8 bin 800 TL olacak.

Bankanın raporda, 2023 sonrasında düşük faiz döneminin sürmesinin yüksek enflasyon ve yavaş büyüme anlamına geldiğinin altı çizildi. Raporda ortodoks politikaya dönüşün ekonomide yeniden dengelenme sağlayabileceği, 2024 yılından itibaren düşük enflasyon ve yüksek büyüme dönemine girilebileceği belirtildi.